Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διάγγελμα Μητσοτάκη σήμερα: Δεν χαλαρώνουν μέτρα και έλεγχοι, έκκληση στους ανεμβολίαστους πολίτες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάγγελμα Μητσοτάκη σήμερα: Δεν χαλαρώνουν μέτρα και έλεγχοι, έκκληση στους ανεμβολίαστους πολίτες

Διάγγελμα Μητσοτάκη σήμερα: Εμβολιασμοί, τήρηση των μέτρων και θωράκιση των νοσοκομείων

Σε τέσσερις άξονες αναμένεται να εστιάσει ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό μήνυμα που θα απευθύνει προς τον ελληνικό λαό το απόγευμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει έμφαση στην ενίσχυση των εμβολιασμών και κυρίως των άνω των 65, μιλώντας για την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης. Επίσης, θα προειδοποιήσει τους ανεμβολίαστους πως δεν πρόκειται να χαλαρώσουν τα μέτρα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων ζητώντας απ’ όλους να τηρήσουν πιστά τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει και στην θωράκιση του συστήματος υγείας. Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να μην περιορίσει τις ελευθερίες των εμβολιασμένων, να μην επιβάλει lockdown στην χώρα, ούτε βεβαίως να βάλει σε καραντίνα τους ανεμβολίαστους.

Η αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών έχει προκαλέσει συγκρατημένη αισιοδοξία στην κυβέρνηση που βλέπει όλο και περισσότεροι πολίτες να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα. Μέσα σε δύο εβδομάδες κλείστηκαν 292.000 ραντεβού μόνο για την πρώτη δόση και 105.000 για την αναμνηστική δόση. Πρόκειται για ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά στοιχεία, πάνω στα οποία θα σταθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του μήνυμα, με στόχο να πείσει και άλλους να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, έτσι ώστε να αυξηθεί το τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία. Είναι ενδεικτικό πως χθες πραγματοποιήθηκαν 18.000 εμβολιασμοί για την πρώτη δόση και 45.600 για την τρίτη δόση, δύο στοιχεία που επιβεβαιώνουν την θετική ανταπόκριση που υπάρχει το τελευταίο διάστημα για τους εμβολιασμούς.

Δεν χαλαρώνουν μέτρα και έλεγχοι

Ο πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει πως τα μέτρα λόγω των Χριστουγέννων δεν θα χαλαρώσουν, ενώ οι έλεγχοι θα ενταθούν. Οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου στους κλειστούς χώρους της εστίασης, άρα το ρεβεγιόν θα πρέπει να το κάνουν σπίτι τους. Επίσης τα ψώνια στα εμπορικά καταστήματα θα γίνονται αφού έχουν στη διάθεση τους αρνητικό rapid τεστ, δεν αποκλείεται να ισχύσει το ίδιο και για την είσοδό τους στα σούπερ μάρκετ. Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σημειώσει πως δεν πρόκειται να υπάρξουν επί του παρόντος άλλοι περιορισμοί.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό του μήνυμα αναμένεται να αναφερθεί και στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση είναι απέναντι στην κυβέρνηση για το ζήτημα της πανδημίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιχειρεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από την υγειονομική κρίση λέγοντας “όχι” σε κάθε μέτρο που προτείνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Στο Μαξίμου δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας, πριν καν ανακοινωθεί επίσημα το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού και χωρίς να έχει πληροφορηθεί το περιεχόμενο των όσων θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε πως θα κάνει δήλωση αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Διάγγελμα Μητσοτάκη – Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός θα περιγράψει την πορεία για το επόμενο διάστημα

Συνεχίζοντας ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα στους πολίτες  «ο πρωθυπουργός θα περιγράψει την πορεία για το επόμενο διάστημα».  Υπενθύμισε ότι νωρίτερα σήμερα το πρωί υπέγραψε την απόφαση σύμφωνα με την οποία ενεργοποιείται η διαδικασία επίταξης ιδιωτικών γιατρών προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ε.Σ.Υ.. «Η στρατηγική  που ακολουθεί η κυβέρνηση αποβλέπει , αλλά ταυτόχρονα και στην ανάγκη να μην ξανακλείσει η οικονομία και να μείνει η κοινωνία ανοιχτή», τόνισε ο κ. Οικονόμου και σημείωσε: «Η πανδημία επιμένει και δημιουργεί ένα πλέγμα συνεπειών για την Πατρίδα μας, η αντιμετώπιση και υπέρβαση των οποίων απαιτεί σχέδιο, στρατηγική και προσήλωση στον στόχο. Αυτό είναι που έκανε και εξακολουθεί να κάνει η Κυβέρνησή μας».

Διάγγελμα Μητσοτάκη – Ηλιόπουλος: Περιμένουμε να απαντήσει πόσες είναι οι απώλειες εκτός ΜΕΘ

“Ο κ. Μητσοτάκης με μία ντουζίνα διαγγέλματα δεν προσπαθεί να αντιμετωπίσει ούτε την πανδημία ούτε να σώσει ανθρώπινες ζωές, αλλά την οργή του κόσμου για την παταγώδη αποτυχία του”, δηλώνει ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ειδικότερα ότι “εδώ και δύο χρόνια ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πανδημία με διαγγέλματα” και “όχι με ενίσχυση του ΕΣΥ και στήριξη των υγειονομικών, όχι με μέτρα για τις εστίες υπερμετάδοσης όπως σχολεία και μέσα μεταφοράς, όχι με δωρεάν μαζικά τεστ και ιχνηλάτηση, όχι με σοβαρή και στοχευμένη καμπάνια εμβολιασμού για αυτούς που απέτυχε να πείσει με τις λίστες Πέτσα”.

“Άραγε πόσο θα κρατήσει το τελευταίο μίλι κ. Μητσοτάκη;”, σχολιάζει ο κ. Ηλιόπουλος και τονίζει ότι “περιμένουμε έστω και τώρα να ακούσετε όσα φωνάζουν οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής. Αυτοί που εσείς έχετε εγκαταλείψει”. Ρωτά δε τον πρωθυπουργό αν μπορεί να απαντήσει “με ειλικρίνεια” σε ένα “απλό ερώτημα: πόσους συμπολίτες μας χάσαμε εκτός ΜΕΘ, επειδή εσείς φροντίσατε να μην ενισχυθεί το ΕΣΥ;”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις