Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / 26χρονος ΑΜΕΑ – Μητσοτάκης: Μια ιδιαίτερη, πολύ τρυφερή συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

26χρονος ΑΜΕΑ – Μητσοτάκης: Μια ιδιαίτερη, πολύ τρυφερή συνάντηση

26χρονος ΑΜΕΑ - Μητσοτάκης: Ο 26χρονος Κωνσταντίνος βρέθηκε στο πλευρό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια των σημερινών επαφών του.

Είναι 26 χρονών, είναι ένας απόλυτα λειτουργικός ΑΜΕΑ και σήμερα παρακολούθησε από κοντά όλες τις δραστηριότητες του πρωθυπουργού. Στην αρχή ήταν παρών στην συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Λε Ντριάν, μετά παρακολούθησε την επίσημη παρουσίαση από τον Κυριάκο Πιερρακάκη της νέας ψηφιακής υπηρεσίας για το γνήσιο της υπογραφής και ακολούθως, μαζί με τον Πρωθυπουργό, συνάντησαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η πρωτοβουλία δεν είναι μια επιχείρηση δημοσίων σχέσεων του Πρωθυπουργού, όπως θα υποπτευθούν οι κυνικοί, αλλά μια σπουδαία πρωτοβουλία, ευρωπαϊκή, που ακούει στον τίτλο DuoDay. Η κίνηση αυτή ξεκίνησε από την Ιρλανδία, με την ονομασία “Job Shadowday” και αργότερα υιοθετήθηκε από τους Βέλγους ως “DuoDAy”. Αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Απασχόλησης Αναπήρων και επιδιώκει να συμφιλιώσει τον κόσμο της απασχόλησης με τα άτομα με αναπηρία.

Την ημέρα αυτή, ένας υπάλληλος και ένα άτομο με αναπηρία σχηματίζουν DUO και το άτομο συμμετέχει ενεργά όσο το δυνατόν περισσότερο στις συνήθεις εργασίες των εργαζομένων. Η κυβέρνηση υιοθέτησε το DuoDay και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι σημαίνει duoday στην πράξη, ήταν η παρουσία ενός 26χρονου ΑΜΕΑ στο πλευρό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια των σημερινών επαφών του.

Το θέμα ανέδειξε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος με ανάρτησή του στο Facebook, επισημαίνοντας ότι ο 26χρονος Κωνσταντίνος, ένας απόλυτα λειτουργικός νέος ΑΜΕΑ, θα συνοδεύει τον πρωθυπουργό σε όλες τις σημερινές δραστηριότητές του.

Δείτε την ανάρτηση:

“Σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για όλους μας στο γραφείο. Ο Κωνσταντίνος, ένας 26χρονος απόλυτα λειτουργικός νέος ΑΜΕΑ, συνοδεύει τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis καθόλη τη διάρκεια της ημέρας στις δραστηριότητές του.

Μαζί συνάντησαν τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών νωρίς το πρωί, μαζί παρακολουθήσαμε την παρουσίαση της νέας ψηφιακής υπηρεσίας γνήσιου της υπογραφής από τον Kyriakos Pierrakakis -λειτουργική από σήμερα στη διεύθυνση docs.gov.gr- και μαζί θα επισκεφθούν σε λίγο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Katerina Sakellaropoulou για την τακτική μηνιαία ενημέρωσή της από τον Πρωθυπουργό.

Όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο του duoday, μιας γαλλικής πρωτοβουλίας που έχει σαν στόχο την ομαλή ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση στην αγορά εργασίας. Η duoday έρχεται, λοιπόν, και στην Ελλάδα για να μας ευαισθητοποιήσει και να μας κινητοποιήσει για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.

Ήδη η κυβέρνηση έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου για τα άτομα με αναπηρία. Ο ΟΑΕΔ έχει στηρίξει με επιδοτήσεις την πρόσληψη από επιχειρήσεις 1616 συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων τα άτομα με αναπηρία. Ενώ και το Υπουργείο Εργασίας προχώρησε μετά από 6 χρόνια καθυστερήσεων στην προκήρυξη 2.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο ειδικά για αυτή την κατηγορία συμπολιτών μας.

Ευχαριστούμε την Ada Stamatatou που δεν σταματάει να μας εμπνέει και να μας πιέζει για να προχωρήσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά σε τέτοιες ενεργητικές πολιτικές ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνική και οικονομική ζωή”.

Στην ανάρτησή του ο Άκης Σκέρτσος ευχαρίστησε θερμά την Άντα Σταματάτου για τη συμβολή της στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για την ένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνική και οικονομική ζωή. Για όσους δεν θυμούνται, η κ. Σταματάτου ήταν η γυναίκα που το 2020, κατά το πρώτο lockdown, είχε παραπονεθεί δημοσίως για τα μέτρα της κυβέρνησης που απαγόρευαν το κολύμπι, καθώς η σωματική αυτή άσκηση λειτουργούσε θεραπευτικά για το παιδί της το οποίο πάσχει από αυτισμό.

Μάλιστα, είχε αποστείλει email στη σελίδα του πρωθυπουργού, και μόλις μετά από ένα 24άωρο, έλαβε απάντηση από το πρωθυπουργικό επιτελείο, ενώ συνομίλησε σε τηλεδιάσκεψη με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος την άκουσε προσεκτικά και προέβη αμέσως στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις του εν λόγω μέτρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις