Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ποδόσφαιρο πρωτάθλημα: Πόσο ελληνικό είναι;
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο πρωτάθλημα: Πόσο ελληνικό είναι;

Ποδόσφαιρο πρωτάθλημα: Είναι αλήθεια πως σε κάθε παιχνίδι με το... «φανάρι του Διογένη» ψάχνεις να βρείς να παίζουν ελληνόπουλα.

Βρισκόμαστε στην δέκατη ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Σε ενα πρωτάθλημα που μετέχουν οι καλύτερες ομαδες της χώρας. Σε ένα πρωτάθλημα με ελληνικές ομαδες (αυτό αποδεικνύεται από τα ονόματα), αλλά με ολίγους ή καθόλου Έλληνες παίκτες! Είναι αλήθεια πως σε κάθε παιχνίδι με το… «φανάρι του Διογένη» ψάχνεις να βρείς να παίζουν ελληνόπουλα. Να ακούσεις απο το ραδιόφωνο και απο την τηλεόραση ελληνικά ονόματα! Να δεις παίκτες να ματώνουν την φανέλα για την νικη.  Δεν είναι ψέματα πως όλες ή σχεδόν όλες οι ομάδες στο ρόστερ τους διαθέτουν μόνο ξένους παίκτες ή περισσότερους ξένους και ελάχιστους Έλληνες! Τα δικά μας παιδιά, τα ελληνόπουλα βλέποντας πως εδώ στην πατρίδα τους δεν έχουν τύχη, παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς, όπου διαπρέπουν και γράφουν ιστορία.

Γιώργος Κοντονής

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Το γεγονός πως ελάχιστα ελληνόπουλα αγωνίζονται πλέον ως βασικοί στις ομάδες τους έχει φέρει το ποδόσφαιρο μας στην χειρότερη βαθμολογική θέση! Απόδειξη όλων αυτών είναι τα αποτελέσματα που έφερε τα τελευταία χρόνια η Εθνική μας ομάδα, η οποία στα προκριματικά του euro αποκλείστηκε πανηγυρικά (αφου χάσαμε απο τα νησιά Φερόε και μάλιστα μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης») και τελευταία χάσαμε την πρόκριση στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ με τις δυο ισοπαλίες (1-1) με το Κόσοβο! Βέβαια υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συνετέλεσαν στην μεγάλη πτώση της Εθνικής μας.

Πρέπει να μπει «φρένο»

Πρέπει λοιπόν απαραιτήτως να μπει «φρένο», γιατί το μέλλον τόσο της Εθνικής μας, όσο και των ομάδων μας στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα προβλέπεται ζοφερό! Μήπως η πολιτεία πρέπει να εφαρμόσει έναν… «κόφτη», ο οποίος τουλάχιστον δε θα αφήνει τα ελληνόπουλα με το παράπονο; Σε κάποιες χώρες εφαρμόζεται η μικρότερη συμμετοχή των πέντε (ντόπιων) ποδοσφαιριστών. Στην Ελλάδα άραγε μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Ή θα έχουμε ελληνικό πρωτάθλημα με ελάχιστους (έναν, δύο αντε τρεις!) Έλληνες παίκτες;  Η απάντηση δική σας…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις