Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Αθηναίων: Μια πρωτοποριακή δομή
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων: Μια πρωτοποριακή δομή

Δήμος Αθηναίων: «Το κοινωνικό κομμωτήριο είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία που έρχεται ως συνέχεια ενός δικτύου προστασίας για τους ευάλωτους συμπολίτες μας».

Επίσκεψη στο Κοινωνικό Κομμωτήριο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), τη νέα, πρωτοποριακή δομή του Δήμου Αθηναίων που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες κουρέματος και ξυρίσματος σε αστέγους και άτομα και οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, πραγματοποίησε σήμερα ο Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γεώργιος Σταμάτης. Επισκεπτόμενος τη δομή, στην οποία ξεναγήθηκε από την πρόεδρο του Κ.Υ.Α.Δ.Α., κ. Μελίνα Δασκαλάκη, ο κ. Σταμάτης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με ωφελούμενους, όσο και με κομμωτές στην εθελοντική προσφορά των οποίων στηρίζεται η λειτουργία της συγκεκριμένης δομής.

«Το κοινωνικό κομμωτήριο είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία που έρχεται ως συνέχεια ενός δικτύου προστασίας για τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Η πόλη των Αθηνών είναι μια πόλη που στέκεται δίπλα στους  ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, είναι μια πόλη που δεν αφήνει κανέναν να μείνει πίσω. Θέλω να συγχαρώ τους εθελοντές κομμωτές που δείχνουν την αξία της Κοινωνίας των Πολιτών και αποδεικνύουν ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν να δείξουν το δρόμο. Επίσης, θέλω να συγχαρώ τους χορηγούς που αποδεικνύουν στην πράξη την έννοια της κοινωνικής ευθύνης.

Στέγαση και εργασία

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει ως πρωταρχικό στόχο την κοινωνική ένταξη των αστέγων, τόσο μέσω του προγράμματος “Στέγαση και Εργασία”, όσο και με την παροχή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε όσους διαμένουν σε ξενώνες. Ταυτόχρονα, πρόκειται να υλοποιηθεί μεσω του Ταμείου Ανάκαμψης πρόγραμμα κοινωνικής προσιτής κατοικίας για ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, στο οποίο δικαιούχος θα είναι και ο Δήμος Αθηναίων». Το Κοινωνικό Κομμωτήριο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. δημιουργήθηκε με την ευγενική χορηγία του κλάδου επαγγελματικών προϊόντων της εταιρείας L’Oréal Hellas και είναι η πρώτη δομή του Κ.Υ.Α.Δ.Α. που λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές κομμωτές, σε συνεργασία με τον Αναστάσιο Σταυρόπουλο, γνωστό ως Anber.

 

Συνέργειες με το υπουργείο Εργασίας

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γεώργιο Σταμάτη για τη σημερινή του επίσκεψη. Εξετάσαμε και συζητάμε συνέργειες μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του Δήμου Αθηναίων που πρωτοπορεί στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, αλλά και τρόπους ώστε να επεκτείνουμε αυτές τις εθελοντικές υπηρεσίες στηριζόμενοι στην προσφορά της Κοινωνίας των Πολιτών και στη γενναιοδωρία των δωρητών μας», σημείωσε η πρόεδρος του Κ.Υ.Α.Δ.Α., κ. Μελίνα Δασκαλάκη.

Στη συνέχεια ο κ. Σταμάτης περιηγήθηκε στο σύνολο των καταστημάτων του Κοινωνικού Εμπορικού Κέντρου του Κ.Υ.Α.Δ.Α. που έχει διαμορφωθεί απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης (Κοινωνικό Πλυντήριο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο, καταστήματα Αθηναϊκής Αγοράς) όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε για τον τρόπο παροχής των αγαθών και των υπηρεσιών προς τους ανθρώπους σε ανάγκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις