Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεσσαλονίκη ληστείες: Σύλληψη δύο 18χρονων
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη ληστείες: Σύλληψη δύο 18χρονων

Θεσσαλονίκη ληστείες: Συνήθως ξημερώματα με πιστόλι, μαχαίρι ή σπασμένα μπουκάλια λήστευαν καταστήματα.

Οι ληστές «με τα σπασμένα μπουκάλια» έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας, μετά τη 13η ληστεία, που πραγματοποίησαν σε κατάστημα καφέ-ψιλικών στη Θεσσαλονίκη. Η έκπληξη των αστυνομικών ήταν μεγάλη όταν κατάφεραν μετά από εντατικές έρευνες στο κινήγι του διδύμου, να βγάλουν από τα κεφάλι της κουκούλες τους. Βρέθηκαν μπροστά σε δύο 18χρονους, για τους οποίους προέκυψε ότι από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, έχοντας βάλει σε μόνιμο στόχο καταστήματα, που λειτουργούν όλο το 24ωρο, προσφέροντας καφέ και άλλα είδη ανάγκης, διαπιστώθηκε ότι διέπραξαν 13 ληστρικές εισβολές και τρεις απόπειρες.

Όταν έμπαιναν στα καταστήματα, συνήθως από τις 4 έως τις 6 το πρωί, που η κίνηση ήταν λιγοστή, άλλες φορές απειλούσαν με πιστόλι, άλλες με αιχμηρά αντικείμενα(μαχαίρια κλπ) κι άλλες με… σπασμένα μπουκάλια! Το δίδυμο κατηγορείται ότι διέπραξε τις ληστείες σε καταστήματα του κέντρου της πόλης και σε Νεάπολη, Πολίχνη, Πεύκα. Για την υπόθεση σύλληψης των 18χρονων, εκ των οποίων ο ένας έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπές, εξέδωσε ανακοίνωση η Αστυνομία, στην οποία αναφέρονται και τα εξής:

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Η αξιολόγηση – αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, καθώς και η μελέτη του τρόπου δράσης ατόμων που ενέχονται σε έκνομες ενέργειες, οδήγησαν στην εξιχνίαση δεκατριών ένοπλων ληστειών και τριών περιπτώσεων απόπειρας ληστείας, με την ταυτόχρονη ταυτοποίηση των δραστώ από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη».

Συνελήφθησαν, αναφέρεται ακόμη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, καθώς βραδινές ώρες, κινούμενοι στις περιοχές Πυλαίας και Πολίχνης, διέπραξαν δύο ληστείες σε καταστήματα ψιλικών, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και διάφορα εμπορεύματα. Έγιναν έρευνες στις οικίες τους, σε μία εκ των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού που τοποθετούν τον κάτοχό τους στα σημεία των ληστειών. Οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις