Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ / Επανάσταση 1821: Ένα δώρο στην ΠτΔ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Επανάσταση 1821: Ένα δώρο στην ΠτΔ

Επανάσταση 1821: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Πρόεδρο το μετάλλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέλαβε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τους δέκα τόμους των αντίστοιχων Επιστημονικών Συνεδρίων, τα οποία αναφέρονται στην Τουρκοκρατία και την Ελληνική Επανάσταση. Εν συνεχεία ο Αρχιεπίσκοπος απένειμε στην Πρόεδρο το μετάλλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Κατά την αντιφώνησή της, η κ. Σακελλαροπούλου συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο, καθώς και τους σεβασμιώτατους Μητροπολίτες, γι΄αυτό το ξεχωριστό δώρο, που όπως επισήμανε «απευθύνεται σε όλο τον ελληνικό λαό, σε όλους τους συμπατριώτες μας, οι οποίοι αναζητούν στις αξίες των προγόνων μας μια πυξίδα για το μέλλον». Ευχαρίστησε, επίσης, θερμά για το μετάλλιο, με το οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά τους κληρικούς και λαϊκούς που προσέφεραν στην Εθνεγερσία και αγωνίστηκαν «για του Χριστού την πίστη την αγία και για της πατρίδος την ελευθερία».

«Οι ταπεινοί που ξεπέρασαν τον φόβο»

«Αυτούς τους απλούς, τους ταπεινούς, τους ανώνυμους, που ξεπέρασαν τον φόβο, αψήφησαν τα εχθρικά φουσάτα και εξεγέρθηκαν, κάνοντας πράξη την ενδιάθετη λαχτάρα του ανθρώπου για πνευματική ανάταση και υπέρβαση. Τους μνημονεύουμε και τους ευγνωμονούμε για το αδούλωτο φρόνημά τους και για τη θυσία τους που χάρισε σ’ εμάς, τους απογόνους τους, το μέγιστο αγαθό: την ελευθερία», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις