Πρόβλεψη για κορονοϊό Ελλάδα: Πότε θα σταθεροποιηθούν τα κρούσματα, τι λέει ο Τζανάκης

ΕΛΛΑΔΑ

Πρόβλεψη για κορονοϊό Ελλάδα: Πότε θα σταθεροποιηθούν τα κρούσματα, τι λέει ο Τζανάκης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πρόβλεψη για κορονοϊό Ελλάδα: ''Οι λιγότεροι θάνατοι οφείλονται στον εμβολίασμο και την προστασία του'', είπε ο κ. Τζανάκης.

21.11.2021 | 12:25

Για τη θνητότητα που προκαλεί ο κορονοϊός κατά το τέταρτο κύμα πανδημίας που διανύει αυτή τη στιγμή η χώρα μας μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης. Ο καθηγητής μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξήγησε πως στην κορύφωση του δεύτερου κύματος ο μέσος όρος θανάτων ήταν 46 ασθενείς ανά ημέρα, στο τρίτο κύμα 53 ασθενείς ημερησίως ενώ στο τέταρτο κύμα 30 ασθενείς. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως ”έχουμε 3.000 λιγότερους θανάτους στο τέταρτο κύμα της πανδημίας, παρότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ πιο μεταδοτική. Αυτό οφείλεται στο ότι έχουμε το εμβόλιο και την προστασία του”. Παράλληλα, σημείωσε πως μεγάλο μέρος από τα κρούσματα αφορούν παιδιά και πληθυσμό νεαρής ηλικίας που νοσεί ελαφρύτερα σε σχέση με τους μεγαλύτερης ηλικίας ασθενείς.

Σε ερώτηση για άλλες χώρες που έχουν σχετικά παρόμοιο πληθυσμό και αριθμό κρουσμάτων, αλλά πολύ λιγότερους ημερήσιους θανάτους από την Ελλάδα ανέφερε οτι ”η διαφοροποίηση με τις άλλες χώρες έχει να κάνει με τον εμβολιασμό των πολιτών τους, στην ηλικιακή ομάδα των οποίων υπάρχει αυξημένη θνητότητα. Εδώ οι άνω των 60 ετών, δίνουν το 86% των θανάτων”.

Επίσης σημείωσε πως η σταθεροποίηση στα κρούσματα πιθανόν να έρθει γύρω στις 5-10 Δεκέμβρη και 2-3 εβδομάδες, ”μετά θα έρθει η ανάλογη εικόνα στις διασωληνώσεις και στους θανάτους”, κατέληξε ο καθηγητής.

Exit mobile version