Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τσιόδρας – κορονοϊός: 800 διασωληνωμένοι στα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το προβλεπτικό μοντέλο του καθηγητή
ΕΛΛΑΔΑ

Τσιόδρας – κορονοϊός: 800 διασωληνωμένοι στα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το προβλεπτικό μοντέλο του καθηγητή

Τσιόδρας - κορονοϊός: Ενα από τα προβλεπτικά μοντέλα που επεξεργάζεται ο γνωστός καθηγητής Τσιόδρας δείχνει ότι στις 13 Δεκεμβρίου οι διασωληνωμένοι ασθενείς θα αγγίζουν τους 800.

Η πανδημία του κορονοϊού καλπάζει το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, με τους σκληρούς δείκτες να είναι ανυποχώρητοι. Οι νεκροί καθημερινά εδώ και αρκετές ξεπερνούν τους 60, ενώ οι διασωληνωμένοι αυξάνονται συνεχώς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής”, ένα από τα προβλεπτικά μοντέλα που επεξεργάζεται ο γνωστός καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας δείχνει ότι στις 13 Δεκεμβρίου οι διασωληνωμένοι ασθενείς θα αγγίζουν τους 800. Ωστόσο, υπάρχει και μία συγκρατημένη αισιοδοξία ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ότι θα μειωθούν οι μολύνσεις και δεν θα φτάσουμε αυτό το νούμερο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου, έχει ανακοπεί η εκθετική αύξηση που είχε η Ελλάδα τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων συνεχίζει, όμως, να είναι μεγάλος (53.000 με βάση στοιχεία της περασμένης Τρίτης έναντι 47.000 την προηγούμενη εβδομάδα). Οι ειδικοί ευελπιστούν πως εάν συνεχιστεί η τάση σταθεροποίησης, θα πέσει και ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων.

Δραματικές εφημερίες στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας: “Μάχη” για μια ΜΕΘ

Τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας δοκιμάζει η επέλαση της πανδημίας, με την πίεση να παραμένει ασφυκτική στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”, οι γιατροί κάνουν λόγο για μια “δραματική” εφημερία, ενώ υπογραμμίζουν ότι γίνεται μάχη για τις ΜΕΘ: Σημειώθηκαν 110 προσελεύσεις και έγιναν 50 εισαγωγές ασθενών με τις 36 κλίνες ΜΕΘ να είναι όλες γεμάτες. Μάλιστα στο εν λόγω νοσοκομείο μεταφέρθηκαν περιστατικά στο από άλλα ιδρύματα, ωστόσο δεν ηταν σοβαρά και στη συνέχεια διακομίστηκαν σε άλλα νοσοκομεία και σε ένα ιδιωτικό που έχει ριχτεί και αυτό στη μάχη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις