Δήμος Αμαρουσίου Μια σημαντική πρωτοβουλία 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Αμαρουσίου Μια σημαντική πρωτοβουλία 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Δήμος Αμαρουσίου: «Αναδεικνύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και παράγουμε πλούτο για την πόλη μας».

22.11.2021 | 12:20

Μία σημαντική πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου εγκαινιάστηκε και έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2021: Το πρόγραμμα περιπατητικών διαδρομών, σε σημαντικούς πολιτιστικούς σταθμούς της πόλης του Αμαρουσίου με τη διοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΑ).

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση των Περιπάτων Πολιτισμού και σημειώνει: «Η πόλη μας διαθέτει αξιόλογα και πολύ σημαντικά πολιτιστικά τοπόσημα που αξίζει να αναδείξουμε. Αυτή η Δημοτική Αρχή βάζει το δικό της στίγμα που έχει ως βάση την ποιότητα και το σεβασμό στα μνημεία του τόπου μας. Αξιοποιούμε όλους τους χώρους και παράγουμε πολιτισμό και πλούτο προς όφελος του Αμαρουσίου. Η αποδοχή του κόσμου μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά σε αυτή την κατεύθυνση».

Η περιήγηση

Με ξεναγό τη σπουδαία Αθηναιολόγο και συγγραφέα, Άρτεμι Σκουμπουρδή, οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στα σημεία:

  • Οικία/ Εργαστήριο του ζωγράφου Γιάννη Τσαρούχη, οδός Πλουτάρχου.
  • Οικία Γιώργου Κατσίμπαλη, στη συμβολή των οδών Χαϊμαντά και Αισώπου.
  • Μεταβυζαντινό εκκλησάκι Αγίου Δημητρίου και η Βορέειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου στην οδό Δραγούμη.
  • Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη στην Πλατεία Ηρώων, στο κέντρο της πόλης, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση «Βυρωνική Εποχή» της γνωστής Μαρουσιώτισσας εικαστικού Λυδίας Βενιέρη.

 

Παρόντες στην πρώτη Περιπατητική Διαδρομή Πολιτισμού ήταν η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Φανή Λέκκα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λευτέρης Μαγιάκης και Ηλίας Γιαννακάκος καθώς και η Σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων πολιτισμού Άννα Βαγιωνά.

 

Δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της πανδημίας, αλλά και της μεγάλης ζήτησης δεν ήταν δυνατό να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις συμμετοχής. Ωστόσο θα πραγματοποιηθεί και νέα περιπατητική διαδρομή η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα. Δηλώσεις συμμετοχής: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου, κα Κατερίνα Γκίκα τηλ. επικοινωνίας: 210-8056314, E–mail: keda@maroussi.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χαλάνδρι: Νεκρός 55χρονος οδηγός μέσα στο ταξί του στην Εθνικής Αντιστάσεως 22.11.2021 | 12:20
Η Ελλάδα στο προσκήνιο των σπάνιων πρώτων υλών – Έτοιμη να εξάγει γάλλιο στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια 22.11.2021 | 12:20
Καινοτόμα ψηφιακή υπηρεσία για δύτες – Τρισδιάστατες απεικονίσεις ναυαγίων μέσα από την πλατφόρμα του ΑΠΘ 22.11.2021 | 12:20
Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος τα τουριστικά ακίνητα της Πιερίας 22.11.2021 | 12:20
Αναβρασμός στην Ορμύλια Χαλκιδικής για το αιολικό πάρκο – Μαζική προσέλευση πολιτών στην ενημερωτική συνάντηση 22.11.2021 | 12:20
Καραϊωσηφίδης για αμυντική πολιτική Μητσοτάκη: «Ένας νέος αέρας, με 25 δισ. και το στοίχημα της ελληνικής τεχνογνωσίας» 22.11.2021 | 12:20
Σάλος στο Ηνωμένο Βασίλειο για διαφήμιση της KFC – Καταγγελίες για βεβήλωση βάφτισης και cult αναφορές 22.11.2021 | 12:20
Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει το Politico: «Σκουπίδι το δημοσίευμα» 22.11.2021 | 12:20
Exit mobile version