Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρομά πυροσβεστική: Και νέα σύλληψη για την επίθεση
ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά πυροσβεστική: Και νέα σύλληψη για την επίθεση

Ρομά πυροσβεστική: Στις 27 Οκτωβρίου πέντε Ρομά είχαν επιτεθεί σε πυροσβεστικό όχημα σε ερυθρό σηματοδότη στο Πέραμα.

Ένας ακόμη από την «ομάδα κρούσης» των Ρομά, οι οποίοι το μεσημέρι της 27ης Οκτωβρίου, στη Λεωφόρο Σχιστού στο Πέραμα, εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κατά πυροσβεστικού οχήματος, που συνοδεύτηκε και με ληστεία των πυροσβεστών, συνελήφθη, στην περιοχή της Φυλής. Πρόκειται για έναν 23χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με άλλους τρεις η τέσσερις δράστες, εξαπέλυσαν αναίτια επίθεση κατά των πυροσβεστών, που είχαν ακινητοποιηθεί σε ερυθρό σηματοδότη. Η σφοδρή, όπως χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία επίθεση και ληστεία σε βάρος των ανύποπτων πυροσβεστών με την μεγάλη κοινωνική προσφορά, εξαπολύθηκε την ημέρα της κηδείας του άτυχου θύματος της αιματηρής καταδίωξης, που κατέληξε στο Πέραμα από δυνάμεις της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Σε βάρος και του δεύτερου συλληφθέντα- είχε συλληφθεί ο πρώτος από τις 12 Νοεμβρίου- εκκρεμούσε κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και για ληστεία κατά συναυτουργία.

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «ο ανωτέρω κατηγορείται ότι από κοινού με άλλα άτομα, πρωινές ώρες της 27-10-2021 επιτέθηκαν σε πυροσβεστικό όχημα στη Λεωφόρο Σχιστού, στην περιοχή του Περάματος, στο οποίο προξένησαν φθορές και στη συνέχεια επιτέθηκαν με ιδιαίτερη βιαιότητα στον συνοδηγό πυροσβέστη, τον οποίο τραυμάτισαν, ενώ παράλληλα αφαίρεσαν το τσαντάκι του οδηγού. Για την υπόθεση αυτή είχε σχηματισθεί, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, σχετική δικογραφία και την 12-11-2021 είχε συλληφθεί με ένταλμα έτερος ημεδαπό». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η πρώτη σύλληψη στον Ασπρόπυργο

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη σύλληψη είχε γίνει με επιχείρηση ανδρών οργανωμένης ομάδας της Αστυνομίας, στον καταυλισμό του Ασπροπύργου, όπου διέμενε και ο άτυχος 20χρονος Ρομά που έχασε τη ζωή του, υπό τις γνωστές συνθήκες, μετά από καταδίωξη στο Πέραμα και εμβολισμό των πέντε μοτοσικλετών της αστυνομίας που ακολουθούσαν. Το Alphafreepress, είχε γράψει σε σχετικό προηγούμενο ρεπορτάζ ότι στην σφοδρή επίθεση κατά των αμέτοχων πυροσβεστών, πήρε μέρος μια ομάδα τεσσάρων –πέντε Ρομά, οι οποίοι, αφού επετέθησαν και ξυλοκόπησαν, σύμφωνα με τις αναφορές, τους πυροσβέστες, διέφυγαν στην συνέχεια, αρπάζοντας υπηρεσιακό ασύρματο, διασωστικό εξοπλισμό, χρήματα, αλλά και προσωπικά αντικείμενα ενός πυροσβέστη. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης, ο οποίος μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις