Απογραφή 2021 παράταση: Τι λέει ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ – Οι ερωτήσεις για την… τουαλέτα

ΕΛΛΑΔΑ

Απογραφή 2021 παράταση: Τι λέει ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ – Οι ερωτήσεις για την… τουαλέτα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Απογραφή 2021 παράταση: Παράταση δίνει η ΕΛΣΤΑΤ - Πότε περιμένουμε τον φάκελο ή τηλεφωνούμε για κλειδάριθμο

23.11.2021 | 16:30

Να δείξουν υπομονή ζήτησε από τους πολίτες που δεν έχουν ακόμη λάβει τον κλειδάριθμο για την απογραφή τους, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Θάνος Θανόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Διαβεβαίωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η διανομής των φακέλων και θα δοθεί η παράταση που απαιτείται για να ολοκληρώσουν οι πολίτες τη διαδικασία της αυτοαπογραφής. Σε περίπτωση που έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας δεν έχει λάβει κάποιος πολίτης των κωδικό του, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ΕΛΣΤΑΤ και να λάβει επί τόπου τον κλειδάριθμο.

Πώς θα καταλάβετε αν πρέπει να ζητήσετε κλειδάριθμο τηλεφωνικά

Ο κ. Θανόπουλος εξήγησε ότι εάν κάποιος πολίτης διαπιστώσει ότι είναι ο μόνος στη γειτονιά που δεν έχει λάβει το φάκελο, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ΕΛΣΤΑΤ, καθώς πιθανότατα έχει κάπου παραπέσει. Εάν όμως μια ολόκληρη γειτονιά δεν έχει λάβει φακέλους αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο τοπογραφικό τμήμα δεν έχει ακόμα στελεχωθεί. Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ διαβεβαίωσε ότι οι κωδικοί θα φτάσουν στις περισσότερες αστικές, ημιαστικές περιοχές και στα χωριά, ενώ σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις όπως απομακρυσμένα νησιά θα μεταβεί ο ίδιος με το λιμενικό για να ολοκληρώσει την απογραφή.

“Πάρα πολύ δύσκολη” η απογραφή του 2021

Σύμφωνα με τον κ. Θανόπουλο, τα δύσκολα αναμένονται στα σπίτια όπου θα γίνει κατά πρόσωπο η διαδικασία, όπου είναι πιθανό να ζουν άτομα που δεν επιθυμούν να απογραφούν καθόλου. Πρόσθεσε ότι η απογραφή του 2021 είναι πάρα πολύ δύσκολη, λόγω της πανδημίας του κορωοοϊού, καθώς και λόγω της δεκαετούς οικονομικής κρίσης.

Γιατί γίνονται οι ερωτήσεις για την … τουαλέτα;

Για τη συζήτηση που γίνεται σχετικά με τις ερωτήσεις για την ύπαρξη τουαλέτας στο σπίτι, που όπως είπε κάποιοι μπορούν να τις θεωρούν παρωχημένες, ο κ. Θανόπουλος εξήγησε ότι στοχεύουν στην καταγραφή των βασικών συνθηκών διαβίωσης. Πρόσθεσε πως σίγουρα οι ερωτήσεις αυτές δεν θα έπρεπε να αποτελούν λόγο για να υπονομευτεί η διαδικασία της απογραφής. Για τους μετανάστες, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ τόνισε ότι απογράφονται όλοι, θεωρούνται όμως μόνιμοι κάτοικοι όσοι βρίσκονται στην Ελλάδα πάνω από 12 μήνες όπως και στις άλλες χώρες.

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ τόνισε ότι σύμφωνα με τις στατιστικές εκτιμήσεις ο πληθυσμός της χώρας μας αναμένεται μειωμένος κατά 150.000 με 200.000 άτομα. Τα τελικά αποτελέσματα της απογραφής μετά τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις, αναμένονται στους δύο με τρεις πρώτους μήνες του 2022.

Exit mobile version