Μινιόν - Dimand: Νέα σελίδα για το ιστορικό ακίνητο της Πατησίων, που φαίνεται ότι καταλήγει στην Dimand, με ένα τίμημα πάνω από 25 εκατ. ευρώ
Στην Dimand καταλήγει σύμφωνα με πληροφορίες το κτήριο που στέγαζε το ιστορικό Μινιόν στην Πατησίων, καθώς η εταιρεία του Δ. Ανδριόπουλου κατέθεσε το υψηλότερο τίμημα (άνω των 25 εκατ. ευρώ), στον σχετικό διαγωνισμό που “έτρεχε” τον τελευταίο μήνα. To κτήριο ανήκει στη Folli Follie και αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας που δεν έχει δεσμευτεί. Το Μινιόν που κάποτε ήταν η καρδιά του ελληνικού λιανεμπορίου, στην περιοχή της Ομόνοιας, στέγασε για περισσότερα από 50 χρόνια ένα πολυκατάστημα στο οποίο κάθε χρονιά συνέρρεε πλήθος κόσμου και το οποίο στα χρόνια της ακμής του απασχολούσε 1.000 υπαλλήλους.
Το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς το 1980 όταν μετά από εμπρησμό άρπαξε φωτιά αλλά “αναστήθηκε” σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μετά την πυρκαγιά χορηγήθηκαν δάνεια και το κατάστημα επαναλειτούργησε, αλλά τελικά το 1983 κρατικοποιήθηκε καθώς η επιχείρηση δεν μπόρεσε ξανά να παρουσιάσει κέρδη. Το 1998 χρεωκόπησε και το κτίριο αγοράστηκε από την οικογένεια Φάις (Elmec Sports), η οποία φιλοδοξούσε να επαναλειτουργήσει το κατάστημα μετά από ανακαίνιση. Από το 1998 και έπειτα ανακοινώθηκαν πολλές φορές διάφορα σχέδια αξιοποίησης του τα οποία όμως δεν προχώρησαν.
Η Elmec Sports εξαγοράστηκε από τη Folli Follie και το Μινιόν πέρασε στα χέρια της δεύτερης, αλλά παρέμεινε αναξιοποίητο από το 2007 έως σήμερα.
Το 2012 επιχειρήθηκε η μίσθωση του από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής που αναζητούσε χώρους μετεγκατάστασης. Η σχετική σύμβαση μετά από διαγωνιστική διαδικασία είχε ανακοινωθεί, ωστόσο ακυρώθηκε καθώς σειρά ατακτοποίητων ζητημάτων αλλά και φθορές στο εγκαταλειμμένο κτίριο του παλιού πολυκαταστήματος του ΜΙΝΙΟΝ, δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση της μίσθωσης. Στο μεσοδιάστημα η μόνη γνωστή επένδυση της FF στο εν λόγω ακίνητο αφορούσε το “ντύσιμο” της πρόσοψης του το 2016 από έργο του γνωστού Έλληνα ζωγράφου Γ. Κόττη. Σύμφωνα με πληροφορίες την πρωτοβουλία είχε λάβει η Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, και η όλη “εικαστική παρέμβαση” είχε στοιχίσει 200.000 ευρώ.
Στη συνέχεια οι φήμες ήθελαν τη διοίκηση της Folli Follie να εξετάζει την επαναλειτουργία του Μινιόν ως πολυκατάστημα, ωστόσο, όπως υποστήριζαν οι ιδιοκτήτες του, οι συνθήκες που επικρατούσαν στην ελληνική οικονομία, δεν αφήνουν περιθώρια για νέες -τέτοιου τύπου- επενδύσεις. Mετά ξέσπασε το σκάνδαλο της Folli Follie και ως εκ τούτου, οι όποιες εργασίες για την “επιστροφή” του Μινιόν μπήκαν στον πάγο.