Τους λόγους της αποχώρησής του από την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούσε εξηγεί με ανάρτησή του στο Instagram o Άρης Σερβετάλης.«Αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό των ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα», αναφέρει, υποστηρίζοντας ότι η παραγωγή και ο καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης γνώριζαν τις απόψεις του, ενώ ήδη από τον Ιούλιο είχε ανακοινώσει ότι αν τα θέατρα λειτουργήσουν μόνο για εμβολιασμένους, θα αποχωρήσει από την παράσταση. Σύμφωνα με τον κ. Σερβετάλη, η παραγωγή δεν θεώρησε ότι έπρεπε να αντικατασταθεί, εκτιμώντας ότι δεν θα καταστεί υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικοί εμβολιασμού ή νόσησης για να εισέλθει κάποιος στο χώρο.
Η ανάρτησή του
«Τον Σεπτέμβριο η παραγωγός εταιρεία αποφάσισε να χαρακτηριστεί το θέατρο μεικτός χώρος, δείχνοντας σεβασμό στις θέσεις μου. Ακολούθησε συνάντηση με τον θίασο, όπου το ανακοίνωσε σε όλους, και προς τιμήν της παραγωγού εταιρείας, χωρίς να υπάρξει μείωση των αποδοχών. Πορευτήκαμε με αυτήν την κοινή παραδοχή για έναν μήνα», υποστηρίζει. Ωστόσο, με τα νέα μέτρα ο ίδιος ανακοίνωσε την αποχώρησή του. «Για το γεγονός πως οι φίλοι μου μένουν άνεργοι, θεωρώ πως είναι ευθύνη της παραγωγού εταιρείας να αποζημιώσει τους συντελεστές του Ρινόκερου, καθώς μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή γνώριζαν την τοποθέτησή μου πριν και συναποφάσισαν να συνεχιστεί η παράσταση ρισκάροντας», αναφέρει, σχετικά με τους συναδέλφους του που μένουν χωρίς δουλειά.
Ο ηθοποιός αναφέρει ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποχωρήσει, καθώς «η αξία της μη διάκρισης των ανθρώπων είναι πέρα και πάνω από όλα. Ζητώ συγνώμη σε όλους τους συντελεστές, αν η απόφασή μου τους στεναχώρησε. Αδυνατώ να μετέχω σε ένα «πιστοποιημένο» ντάνιασμα ανθρώπων». «Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπό μας. Ένα πρόσωπο μοναδικό, ξεχωριστό. Είμαστε μία κοινωνία προσώπων, όχι αγέλη, που διαχωρίζεται σε εμβολιασμένους και μη. Εύχομαι να μας δώσει ο Θεός τη δύναμη να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν», καταλήγει.
Οι επιλεκτικές ευαισθησίες
Από την Φαίη Κοκκινοπούλου και τον Αντώνη Καφετζόπουλο, μέχρι τον Σπύρο Μπιμπίλα και τον Θάνο Μπίρκο που έπαιζε μαζί του στον «Ρινόκερο» στηλίτευσαν την επιλογή του.
Πιο σκληρός απ’ όλους ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης με ένα ποστ που δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω: «Δικαίωμά σου να εμβολιαστείς ή να μην εμβολιαστείς. Δε θες να παίζεις μόνο για εμβολιασμένους, και αυτό είναι δικαίωμά σου. Έχεις ενημερώσει την παραγωγή σχετικά και εκείνη πετάει τη μπάλα στην εξέδρα προφανώς για να μη χάσει τον πρωταγωνιστή της και δεν φροντίζει να έχει αντικαταστάτη– πως να αντικαταστήσεις τον Άρη Σερβετάλη στο ελληνικό θέατρο και να έχεις την ανταποδοτικότητα στο ταμείο (ας μη γελιόμαστε), δικαίωμά της».
Στην συνέχεια αναφέρεται στις ευαισθησίες του Σερβετάλη.
«Τόσα χρόνια που είμαστε χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν κατεβάζεις παραστάσεις όμως, δεν βλέπω να έχεις την ίδια ευαισθησία, ίσως γιατί ο πνευματικός σου δε σου έδωσε το δικαίωμα να το κάνεις.
Οι συνάδερφοι σου, οι εργαζόμενοι στο θέατρο μένουν στην ανεργία. Είχαν δικαίωμα να ξέρουν τις προθέσεις σου; Τους είχες ενημερώσει σχετικά; Το καλοκαίρι έπαιζες ανεμβολίαστος πάλι και από τύχη ή θέλημα του Θεού δεν σταμάτησαν οι παραστάσεις».