Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Νοεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Φίνος Φιλμ – γυναίκες ηθοποιοί: Το δυνατό μήνυμα της εταιρείας μέσα από αγαπημένες Ελληνίδες πρωταγωνίστριες
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φίνος Φιλμ – γυναίκες ηθοποιοί: Το δυνατό μήνυμα της εταιρείας μέσα από αγαπημένες Ελληνίδες πρωταγωνίστριες

Φίνος Φιλμ - γυναίκες ηθοποιοί: Με άλλη μια δημιουργική ανάρτηση, η εταιρεία δημοσιεύει την άποψή της για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα.

Η Φίνος Φιλμ ντύνει τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών με σκηνές από θρυλικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και στέλνει το μήνυμα πως καμιά φωνή δεν πρέπει να φιμωθεί. Μια από τις πιο ιστορικές εταιρείες κινηματογραφικών παραγωγών στη χώρα μας, με εκατοντάδες ταινίες που άφησαν εποχή, σκιαγραφεί το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, δίνοντάς τους το πρόσωπο των μεγαλύτερων αστέρων της μεγάλης οθόνης στην Ελλάδα. Η Τζένη Καρέζη, η Ζωή Λάσκαρη, η Νόρα Βαλσάμη και άλλες ηθοποιοί σε σκηνές δραματικών ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου πλαισιώνουν το μήνυμα της ημέρας: «Η βία σε βάρος των γυναικών δεν υποδηλώνει ανδρεία, είναι δειλία».

Στην ανάρτηση, μια από τις δεκάδες στη σελίδα της Φίνος Φιλμ στο Instagram, η οποία σχολιάζει μοναδικά ημερομηνίες-ορόσημο μέσα από σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου, αναφέρεται πως τα αποσπάσματα του βίντεο προέρχονται από τις ταινίες «Όλγα Αγάπη Μου», «Εγωισμός», «Το Παρελθόν Μιας Γυναίκας», «Χωρίς Ταυτότητα» και «Λόλα». Ο λόγος που ακούγεται πάνω από το βίντεο προέρχεται από σκηνή της ταινίας «Η Λεωφόρος του Μίσους» και η φωνή που ακούτε είναι του Κώστα Καζάκου.

«Να οπλιστούν με θάρρος και να μιλήσουν»

Όπως σημειώνεται στην ανάρτηση: «Η Φίνος Φιλμ παίρνει θέση σε μια από τις πιο επίμονες και διαχρονικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και καλεί όλες τις γυναίκες που βρίσκονται σε αυτή την θέση, να οπλιστούν με θάρρος και να μιλήσουν», ενώ προστίθεται πως «το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας είναι διαχρονικό και διαπολιτισμικό, ενώ θύματα μπορεί να είναι όλα τα μέλη της οικογένειας ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλο. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ερευνητικές καταγραφές σε παγκόσμιο επίπεδο, τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας είναι κυρίως γυναίκες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις