Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Λαμπάκια στο καντράν – τι σημαίνουν: Αν οδηγείς, απαγορεύεται να μην γνωρίζεις!
PLUS

Λαμπάκια στο καντράν – τι σημαίνουν: Αν οδηγείς, απαγορεύεται να μην γνωρίζεις!

Λαμπάκια στο καντράν - τι σημαίνουν: Στα πιο σύγχρονα οχήματα έχουν παραμείνει μόνο τα βασικά λαμπάκια-ενδείξεις

Οι προειδοποιητικές λυχνίες διαφέρουν από όχημα σε όχημα ως προς την εικόνα τους, την συχνότητα ή μη αναλαμπής τους, το χρώμα τους και την σημασία τους. Υπάρχουν ενδείξεις κοινές για όλα τα οχήματα ή πανομοιότυπες και με μικρές διαφορές που όμως δίνουν την ίδια πληροφόρηση ενώ σε κάποια οχήματα μπορεί να συνοδεύονται και από ηχητική σήμανση.

Το χρώμα έχει και αυτό την σημασία του και κατά γενική ομολογία ένα μπλε ή πράσινο χρώμα δεν υποδηλώνει βλάβη απλά πληροφόρηση. Κίτρινο ή πορτοκαλί σημαίνει ότι κάτι πρέπει να επισκευαστεί σύντομα ενώ με κόκκινο υποδεικνύεται κάποιο δυνητικά σοβαρό πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Ομοίως και αν μια ένδειξη αναβοσβήνει ή παραμένει σταθερή υποδεικνύει διαφορετικό βαθμό σοβαρότητας.

Στα πιο σύγχρονα οχήματα έχουν παραμείνει μόνο τα βασικά λαμπάκια-ενδείξεις ενώ οι υπόλοιπες πληροφορίες δίνονται στον οδηγό με μηνύματα που εμφανίζονται στο καντράν του οχήματος και διευκρινίζουν ακριβώς το πρόβλημα και τι πρέπει να κάνει ο οδηγός του οχήματος.

Φωτο από kteoellas.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις