Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Ιωάννινα: Tο τρίπτυχο για τη νέα γενιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Ιωάννινα: Tο τρίπτυχο για τη νέα γενιά

Μητσοτάκης Ιωάννινα: Με τρεις φράσεις "καλές σπουδές, καλή δουλειά, καλή ζωή" ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνόψισε την πολιτική της Κυβέρνησης για τη νέα γενιά.

Με τρεις φράσεις “καλές σπουδές, καλή δουλειά, καλή ζωή” ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνόψισε την πολιτική της Κυβέρνησης για τη νέα γενιά. Στο πλαίσιο της δεύτερης ενότητας του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με νέους επαγγελματίες που η δραστηριότητα και η καθημερινότητά τους ενισχύθηκε χάρη στις στοχευμένες και συνεκτικές πολιτικές και δράσεις της κυβέρνησης για τους νέους.

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

“Εξαιρετικά αντιπροσωπευτικοί -οι νέοι που βρίσκονται μαζί μας- μιας νέας Ελλάδος η οποία αλλάζει και προκόβει. Και πρέπει να σας πω ότι χαίρομαι πάρα πολύ που θα μας δοθεί η δυνατότητα σήμερα, (βγάλτε τις μάσκες σας παιδιά, θα μιλήσετε πιο άνετα), να κάνουμε μια συζήτηση, να ακούσουμε τις ιστορίες τους, τους προβληματισμούς τους, τι περιμένουν από την Πολιτεία. Διότι, αν έπρεπε να κάνω μία εισαγωγική παρατήρηση, θα σας έλεγα ότι η νέα γενιά ήταν αυτή που πλήρωσε με τον πιο έντονο τρόπο τις επιπτώσεις της κρίσης της τελευταίας δεκαετίας.

Ενδεικτικά να αναφέρω, ως παράδειγμα, την πολιτική μας για το πρώτο ένσημο. Μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον νέο να πιάσει τακτική δουλειά με μία επιπρόσθετη αμοιβή, δίνοντας όμως ταυτόχρονα και ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσό στον εργοδότη, ο οποίος θα προσλάβει αυτόν τον νέο για να ξεκινήσει την πρώτη του δουλειά.

Τα πολύ σημαντικά προγράμματα του ΟΑΕΔ για τις επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, τις μεγάλες παρεμβάσεις που κάνουμε συνολικά στην εκπαίδευση, έτσι ώστε να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ της εκπαίδευσης που παρέχεται από τα Πανεπιστήμιά μας και από τα Τεχνολογικά Ιδρύματα και των αναγκών της αγοράς εργασίας.

Η έμφαση που δίνουμε στον πρωτογενή μας τομέα. Θέλουμε οι νέοι αγρότες να παραμείνουν στον τόπο τους, να είναι καλά καταρτισμένοι, να συνεργάζονται σε συνεργατικά σχήματα και ταυτόχρονα να επενδύουν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου τους, είτε μιλάμε για αγρότες, είτε μιλάμε για κτηνοτρόφους.

Το πώς θα επιστρέψουν νέα παιδιά από το εξωτερικό. Πως θα φέρουμε πίσω τη γενιά του brain drain και θα την κάνουμε γενιά του brain gain. Δίνουμε ειδικά φορολογικά κίνητρα σε νέους ανθρώπους οι οποίοι έφυγαν στα χρόνια της κρίσης από τη στιγμή που θα επιλέξουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Και έχουμε εδώ πέρα παραδείγματα: Ο Παύλος σπούδασε στην Αμερική, επέλεξε να γυρίσει και να δουλέψει στον τόπο του, γιατί; Διότι βρήκε μία καλή δουλειά.

Αν έπρεπε, λοιπόν, να συνοψίσω σε τρεις φράσεις την πολιτική μας για τη νέα γενιά, καλές σπουδές, καλές δουλειές, καλή ζωή. Τι εννοώ καλή ζωή; Εννοώ καλή ποιότητα ζωής, ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, τόσο σημαντική για τη νέα γενιά. ‘Αδειες πατρότητας για τους νέους πατεράδες. Μια σοβαρή πολιτική στήριξης των νέων οικογενειών με μία νέα πολιτική, σύγχρονη πολιτική στέγης, η οποία θα λάβει υπόψη το πόσο δύσκολο είναι για τα νέα παιδιά να φύγουν συχνά από το σπίτι τους και να πάνε να ζήσουν μόνοι τους.

Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στη νέα γενιά. Και θέλουμε πάντα να έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά, να ακούμε τις δικές σας προτάσεις, τις δικές σας ιδέες, είπε ο συνοδηγός πριν ακούσει και απαντήσει στις παρεμβάσεις πέντε νεαρών επιστημόνων και επαγγελματιών, οι οποίοι συμμετείχαν στο Προσυνέδριο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις