Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έφοδος σε συνδέσμους ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ: Μπροστά σε οπλοστάσια οι αρχές
ΕΛΛΑΔΑ

Έφοδος σε συνδέσμους ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ: Μπροστά σε οπλοστάσια οι αρχές

Έφοδος σε συνδέσμους: Μεταξύ των ευρημάτων, βόμβες μολότοφ, μαχαίρια, σιδερόβεργες, σφυρί, φτυάρι, τσεκούρια και πυροτεχνήματα

“Οπλοστάσια” έφεραν στο φως έφοδοι της αστυνομίας σε συνδέσμους ΠΑΟΚ και Άρη στη Θεσσαλονίκη, πριν από το ντέρμπυ των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα. Μεταξύ των ευρημάτων, βόμβες μολότοφ, μαχαίρια, σιδερόβεργες, σφυρί, φτυάρι, τσεκούρια και πυροτεχνήματα. Συνελήφθη υπεύθυνος ενός εκ των συνδέσμων.

Η ανέγερση του οπλοστασίου έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανεύρεση άλλου με ίδια “όπλα” στην Αθήνα και τη σύλληψη 57 χούλιγκανς, εκ των οποίων οι 27 ανήλικοι.

Πέτρος Καρσιώτης
γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Πραγματικό οπλοστάσιο, με βόμβες μολότοφ, μπιτόνια βενζίνης, σιδερόβεργες, μαχαίρια, σφυρί, τσεκούρια και φτυάρι, βρήκαν και κατάσχεσαν σε συνδέσμους του ΠΑΟΚ και του ΄Αρη στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικοί, την παραμονή του ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα της  Super League. Στη διάρκεια των εφόδων παρουσία εισαγγελέα και μετά από πληροφορίες για τη συγκέντρωση των «πολεμοφοδίων», συνελήφθη από την Αστυνομία και συγκεκριμένα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ένας 37χρονος ως υπεύθυνος ενός εκ των συνδέσμων.

Μετά τον «αφοπλισμό» των οπαδών των συγκεκριμένων συνδέσμων στο εσωτερικό των οποίων βρέθηκαν και φανέλες με τα σήματα άλλων ομάδων, κάτι που σημαίνει ότι κρατούνταν εκεί σαν «λάφυρα» μετά από συγκρούσεις και αρπαγές, η Αστυνομία εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση για τις εφόδους και τα ευρήματα.

Σε Εύοσμο-Σταυρούπολη

«Πραγματοποιήθηκαν», αναφέρεται «νομότυπες έρευνες, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, σε δύο συνδέσμους φιλάθλων στην περιοχή του Ευόσμου και σε έναν στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Μολότοφ, μαχαίρια, σιδερόβεργες, τσεκούρι

Στους χώρους των συνδέσμων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·       Αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί (μολότοφ), μπιτόνια με βενζίνη και γυάλινες φιάλες.

·       Πλήθος ξύλινων και μεταλλικών επιμηκών αντικειμένων και σιδερόβεργες.

·       Μαχαίρια, τσεκούρι, σφυρί και φτυάρι.

·       Πυροτεχνικές κατασκευές.

·       Μεταλλικός τρίφτης κάνναβης με υπολείμματα στο εσωτερικό του.

·       Πλήθος ενδυμάτων που φέρουν λογότυπα συνδέσμων οπαδών άλλων αθλητικών σωματείων.

Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος ενός εκ των προαναφερόμενων χώρων και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Ανησυχία από τα “οπλοστάσια”

Το φαινόμενο του συνεχούς… εξοπλισμού ομάδων χούλιγκανς που είναι έτοιμοι για… πόλεμο με ό,τι αυτό σημαίνει για τις ίδιες τις ζωές και την αρτιμέλειά τους, ανησυχεί ιδιαίτερα τους αρμοδίους, που βρίσκουν κάθε τόσο οπλοστάσια με αντικείμενα που μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο η τον βαρύ τραυματισμό, πέρα από υλικές ζημιές σε περιουσίες ιδιωτών. Υπενθυμίζεται ότι «έτοιμοι για… πόλεμο», όπως έγραψε προ ημερών το Alphafreepress,  ήταν και περίπου εξήντα χούλιγκανς, μεταξύ των οποίων είκοσι επτά ανήλικοι,  οι οποίοι έπεσαν σε μπλόκο της Αστυνομίας ενώ κατευθύνονταν σε κλειστό γήπεδο του Αμαρουσίου για να παρακολουθήσουν αγώνα βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού με ξένη ομάδα! Πενήντα επτά από αυτούς, συνελήφθησαν στο σταθμό του ηλεκτρικού «Βικτώρια» και   στον σταθμό Νερατζιωτίσης, στο Μαρούσι,  με πλήθος πολεμοφοδίων. Το Τμήμα Αθλητικής Βίας, που ανέλαβε την έρευνα,  προσπαθεί να εντοπίσει την «αντίπαλη» ομάδα, με την οποία είχε δοθεί προφανώς ραντεβού για σύγκρουση η υπήρχε φόβος εμφάνισής της.

Τσεκούρι, σουγιάδες, μαχαίρια, τιρμπουσόν!

Το  βαρύ οπλοστάσιο, περιλάμβανε από τσεκούρι και αναδιπλούμενους σουγιάδες μέχρι μαχαίρια, κατσαβίδια, τιρμπουσόν(!), αξίνες, φτυάρια, σκεπάρνι, φωτοβολίδες και ξύλινα ρόπαλα από καρέκλες! Συγκεκριμένα, είχαν κατασχεθεί πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και προσαρμοσμένη κροτίδα, 3 ενεργοποιημένοι πυροσβεστήρες, 2 πτυσσόμενα κλομπ 3 μη ενεργοποιημένες φωτοβολίδες, 4 αναδιπλούμενοι σουγιάδες, 2 μαχαίρια, 8 κατσαβίδια, τιρμπουσόν, αναδιπλούμενο πολυεργαλείο, 2 σφυριά, 2 αξίνες, φτυάρι, τσεκούρι, σκερπάνι, μεταλλική ράβδος, μεταλλικός λοστός, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, θήκη κλομπ, 2 ξύλινα κομμάτια από καρέκλα, 2 λάστιχα, 3 ζώνες, 2-άδεια γυάλινα μπουκάλια και υπόλειμμα μπουκαλιού».

Βαριές κατηγορίες

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα, της διατάραξης κοινής ειρήνης, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, απλών σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, κλοπής κατά συναυτουργία, επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις