Δημοσκόπηση GPO 2021: Σαφές προβάδισμα για τη ΝΔ – Σκληρή “μάχη” στο ΚΙΝΑΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση GPO 2021: Σαφές προβάδισμα για τη ΝΔ – Σκληρή “μάχη” στο ΚΙΝΑΛ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Δημοσκόπηση GPO 2021: Νέα δημοσκόπηση από την GPO για τα "Παραπολιτικά" δείχνει σταθερά διψήφια διαφορά 10,7 μονάδων για την Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και ενισχυμένο το ΚΙΝΑΛ, στο 9,4%.

28.11.2021 | 07:46

Νέα δημοσκόπηση από την GPO για τα “Παραπολιτικά” δείχνει σταθερά διψήφια διαφορά 10,7 μονάδων για την Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και το ενισχυμένο ΚΙΝΑΛ στο 9,4%. Εν τω μεταξύ, σε μάχη για τρεις , Λοβέρδο – Ανδρουλάκη και Γ. Παπανδρέου, εξελίσσονται οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ. Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου των πολιτών σε περίπτωση εθνικών εκλογών στη δημοσκόπηση της GPO καταγράφεται σταθερό διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις. Συγκεκριμένα, η ΝΔ με 34,3% προηγείται με 10,7 μονάδες της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 23,6%. “Κλειδωμένο” φαίνεται να είναι το ΚΙΝΑΛ πάνω από τις 9 μονάδες συγκεντρώνοντας 9,4% και ακολουθούν ΚΚΕ 5,4%, ΕΛ. ΛΥΣΗ 3,5% και το ΜεΡΑ25 3%.

Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 10.8%, με τη λεγόμενη και γκρίζα ζώνη να φτάνει αθροιστικά κοντά στο 13%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της προσυνεδρίου της ΝΔ στα Ιωάννινα είχε συζήτηση με νέους εργαζόμενους και εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

“Η χρηματοδότηση μέσα από παρεμβάσεις που έγιναν στο τραπεζικό σύστημα έγινε πιο εύκολη για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όλα είναι αυτά είναι βήματα τα οποία εξορθολογίζουν το ευρωπαϊκό περιβάλλον” τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων άσκησε οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση καλώντας το οικονομικό επιτελείο να καταστούν μη επιστρεπτέες οι προκαταβολές που δόθηκαν την περίοδο των lockdowns.

“Χρειάζεται σήμερα να αναληφθούν δράσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο ούτως ώστε να είναι σε θέση η οποιαδήποτε κυβέρνηση να στηρίξει την επόμενη μέρα την πραγματική οικονομία γιατί σήμερα δυστυχώς είναι μόνο σε θέση να ωραιοποιεί μία πραγματικότητα που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι δυσμενής” υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάχη για τρεις στο ΚΙΝΑΛ

Λίγο πριν την τελική ευθεία για την αναμέτρηση της 5ης Δεκεμβρίου η μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι πλέον τρεις.

Στη δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος διατηρεί προβάδισμα έναντι των συνυποψηφίων του συγκεντρώνοντας το 30,1% των προτιμήσεων, στο πρώτο γύρο.

Δεύτερος έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 28,1% και τρίτος σε απόσταση αναπνοής ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,6%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ανάρτηση της Έμιλι Ραταϊκόφσκι για τα γενέθλιά της και η ιδιαίτερη τούρτα 28.11.2021 | 07:46
Η Γιάννα Τερζή χορεύει στο TikTok με... μανικιούρ την παλαιστινιακή σημαία 28.11.2021 | 07:46
Γιαννακόπουλος: «Είμαι περίεργος να ακούσω τον πρωθυπουργό μετά την απόφαση για τον Φουρνιέ» 28.11.2021 | 07:46
March to Gaza: 160 Έλληνες θα πάνε στα σύνορα της Γάζας για να σπάσουν τον αποκλεισμό 28.11.2021 | 07:46
H κυβέρνηση του Ισραήλ έδωσε εντολή στον στρατό να σταματήσει το σκάφος με την Γκρέτα Τούνμπεργκ και τους άλλους ακτιβιστές για Γάζα 28.11.2021 | 07:46
Ο Ρεξ, το λυκόσκυλο με το καμένο πρόσωπο: Από την κόλαση της Πεντέλης στη θαλπωρή μιας νέας ζωής 28.11.2021 | 07:46
VIP θεωρεία με 15.000 ευρώ, στρείδια και σαμπάνια για να δουν οι οπαδοί το ντεμπούτο του Τσάμπι Αλόνσο 28.11.2021 | 07:46
Πολεμικό σκηνικό στο Αλβανία – Σερβία: Παιδιά που συνόδευαν τους παίκτες έδειχναν τον δικέφαλο αετό 28.11.2021 | 07:46
Exit mobile version