Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παύλος Γερουλάνος – ΚΙΝΑΛ: Στη δημοσιότητα το σχέδιό του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Γερουλάνος – ΚΙΝΑΛ: Στη δημοσιότητα το σχέδιό του

Παύλος Γερουλάνος - ΚΙΝΑΛ: Το 2017 παρουσίασε ένα πολιτικό κείμενο υπό τον τίτλο «Αναγέννηση».

Το σχέδιό του υπό τον τίτλο «Αναγέννηση: Το σχέδιό μας για τη χώρα και την παράταξη» έδωσε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Γερουλάνος ενόψει της ψηφοφορίας της ερχόμενης Κυριακής 5ης Δεκεμβρίου. Όπως αναφέρει σε μήνυμά του ο κ. Γερουλάνος, το 2017 παρουσίασε ένα πολιτικό κείμενο υπό τον τίτλο «Αναγέννηση» με το οποίο εξηγούσε πως οι αρχές και οι αξίες του ΠΑΣΟΚ παραμένουν επίκαιρες.

Όπως σημειώνει ο κ. Γερουλάνος: «Σήμερα ​δίνω στη δημοσιότητα​ την Αναγέννηση ΙΙ, ένα πολιτικό κι αναπτυξιακό σχέδιο που θα δώσει κατεύθυνση στον προοδευτικό χώρο, νέα πνοή στην Ελλάδα κι ελπίδα σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα ότι η πολιτική μπορεί να γίνει ξανά φορέας θετικών αλλαγών στη χώρα».

Ποιος είναι ο βασικός στόχος του σχεδίου

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει πρωταρχικό στόχο του σχεδίου του την αποσυγκέντρωση της εξουσίας, ως προϋπόθεση για τη δίκαιη κατανομή του πλούτου και η ανάπτυξη της Οικονομίας, «ως θεμέλιο πάνω στο οποίο θα χτιστεί και πάλι η μεσαία τάξη στην Ελλάδα». Λέει χαρακτηριστικά: «Η πραγματικότητα είναι ότι για να εισπράξει το πολιτικό σύστημα εμπιστοσύνη από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες πρέπει να δείξει πρώτο εμπιστοσύνη στις Ελληνίδες και τους Έλληνες και η Αποσυγκέντρωση της Εξουσίας είναι το πρώτο βήμα».

Τι αναφέρει για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Ο κ. Γερουλάνος υποστηρίζει πως η χώρα οδηγείται σε νέα μνημόνια από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που «πιστεύει ότι κάνοντας το ίδιο πράγμα θα έχει διαφορετικό αποτέλεσμα… Αυτή η πορεία πρέπει να σταματήσει τώρα. Οι εκλογές του Κινήματος Αλλαγής είναι το πρώτο βήμα για να δημιουργήσουμε πολιτικά κυρίαρχο αντιπολιτευτικό λόγο, οικοδομώντας πάνω στο κεκτημένο σοβαρής αντιπολίτευσης επί της αειμνήστου Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά και μετά κυβερνητικό πρόγραμμα που μπορεί να δημιουργήσει πλειοψηφικό ρεύμα και να πάει τη χώρα μπροστά».

Δείτε ΕΔΩ τη διακήρυξη «Αναγέννηση» του κ. Γερουλάνου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις