Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμβολιασμός παιδιών 5-11: Πότε φτάνουν στην Ελλάδα – Τι απάντησαν Θεμιστοκλέους-Θεοδωρίδου
ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμός παιδιών 5-11: Πότε φτάνουν στην Ελλάδα – Τι απάντησαν Θεμιστοκλέους-Θεοδωρίδου

Εμβολιασμός παιδιών 5-11: Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, να τα περιμένουμε από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά το νωρίτερο.

Πότε αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας τα εμβόλια κατά του κορoνοϊού για τα παιδιά 5-11 ετών; Στο ερώτημα αυτό απάντησαν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο Μ. Θεμιστοκλέους εξήγησε πως «στην επικοινωνία μας με την Pfizer, ξέρουμε πως δεν μπορούν τα εμβόλια να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου».

Άρα, «η πρώτη παραλαβή θα είναι από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά, το νωρίτερο. Ωστόσο, δεν ξέρουμε την ακριβή ημερομηνία, θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες», σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους. Από την πλευρά της, η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε πως «μέχρι να έρθουν τα εμβόλια θα έχουμε συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία, αυτά που θέλουμε για να τεκμηριώσουμε την απόφασή μας σχετικά με τον εμβολιασμό».

Τα κρούσματα σήμερα

Υπενθυμίζεται, πάντως, πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, 6.677 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Το δυστυχές στη σημερινή καταγραφή είναι πως για ακόμα μια μέρα οι θάνατοι στη χώρα μας άγγιξαν τριψήφιο αριθμό και συγκεκριμένα κατέληξαν 104 συμπολίτες μας. Έπειτα οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με τον ιό σήμερα ανέρχονται στους 657. Τέλος, οι εισαγωγές των νέων ασθενών με την Covid-19 στα νοσοκομεία της ελληνικής επικράτειας άγγιξαν τους 415. Ο αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο ανέρχεται σε 96.315, με τη θετικότητα να υπολογίζεται σε 6,9%.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις