Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία Δυτική Ελλάδα: Ανεμοστρόβιλος στην Πρέβεζα, χαλάζι στη Ναύπακτο
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Δυτική Ελλάδα: Ανεμοστρόβιλος στην Πρέβεζα, χαλάζι στη Ναύπακτο

Κακοκαιρία Δυτική Ελλάδα: Στην Ήπειρο χιονίζει από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους μια σειρά από περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, από την Πρέβεζα, ως το Αντίρριο και τη Ναύπακτο. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, οι σφοδρές καταιγίδες που εκδηλώθηκαν σχεδόν σε όλη τη χώρα από το βράδυ του Σαββάτου, περιορίζονται από το μεσημέρι της Δευτέρας κατά κύριο λόγο στα δυτικά της χώρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το epiruspost, ανεμοστρόβιλος χτύπησε το μεσημέρι την Καστροσυκιά Πρεβέζης.

Τρία σπίτια και δύο επιχειρήσεις υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ η στέγη ενός κτιρίου αποκολλήθηκε και «προσγειώθηκε» 300 μέτρα πιο μακριά. Ο ορμητικός άνεμος ξερίζωσε ακόμη δέντρα στην παραλία του χωριού, ενώ από την κακοκαιρία έκλεισε για μία ώρα περίπου και η εθνική οδός στο σημείο.

Πλημμύρες στο Αντίρριο και χαλάζι στη Ναύπακτο

Πλημμύρισε η προβλήτα στο Αντίρριο. Ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει η γραμμή Ρίου – Αντιρρίου, με το ορμητικό νερό να μετατρέπει τη δυτική προβλήτα σε πισίνα, όπως φαίνεται και στις εικόνες που μεταδίδει το τοπικό μέσο Nafpaktia News. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η θάλασσα έχει ανέβει ως τις αυλές σπιτιών και τα φερτά υλικά έχουν γεμίσει την προβλήτα. Παράλληλα, με ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να πραγματοποιείται η διέλευση από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, εξαιτίας των ιδιαίτερα ισχυρών ανέμων. Αργά το μεσημέρι, σφοδρή χαλαζόπτωση εκδηλώθηκε και στη Ναύπακτο, η οποία είχε διάρκεια ορισμένων λεπτών, ικανών να σκεπάσουν τον δρόμο που άσπρισε από το χαλάζι.

Χιόνι στα ορεινά της Ηπείρου

Από το μεσημέρι της Δευτέρας επίσης, χιονίζει στα ορεινά της Ηπείρου χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα. Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο μέχρι και την Τρίτη, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις