Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γυναικοκτονία Θεσσαλονίκη – Τσίπρας: Επιμένει στην τροπολογία για τον όρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γυναικοκτονία Θεσσαλονίκη – Τσίπρας: Επιμένει στην τροπολογία για τον όρο

Γυναικοκτονία Θεσσαλονίκη - Τσίπρας: Την εξέλιξη ανακοίνωσε μέσα από ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Την πρόθεση να επανακαταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία για τη θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία» έκανε γνωστή ο Αλέξης Τσίπρας, μέσα από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Πριν από λίγες μέρες η ΝΔ απέρριψε την τροπολογία μας για τη θεσμική αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία” με την υπεκφυγή πως θα σύστηνε νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την ενδοοικογενειακή βία», ενώ σχολιάζει ότι: «Σήμερα μετράμε το 14ο θύμα γυναικοκτονίας μέσα σε ένα έτος».

“Δεν αρκεί ο αποτροπιασμός και η οργή”

Στη συνέχεια προσθέτει: «Δεν θα έπρεπε να χωρούν πολιτικές αντιδικίες όταν βιώνουμε με δραματικό τρόπο, καθημερινά πλέον, τα αποτελέσματα της έμφυλης βίας» και ανακοινώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επανακαταθέσει την τροπολογία. Έπειτα τονίζει: «Δεν αρκεί ο αποτροπιασμός και η οργή. Είναι η ώρα της δράσης, έχουμε ήδη αργήσει. Κ αι η αναγνώριση της γυναικοκτονίας από την Πολιτεία οφείλει να είναι μόνο η αρχή, για την πάταξη της πατριαρχίας, του σεξισμού και όλων των γενεσιουργών αιτιών της έμφυλης βίας». Στο τέλος καταλήγει: «Περιμένω από τον κ. Μητσοτάκη να αναγνωρίσει το λάθος του και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις