Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία κακοκαιρία: Τραγωδία με έξι νεκρούς – Εικόνες σοκ
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία κακοκαιρία: Τραγωδία με έξι νεκρούς – Εικόνες σοκ

Τουρκία κακοκαιρία: Καταστροφές από τον ανεμοστρόβιλο ο οποίος έπληξε τη Δευτέρα την Κωνσταντινούπολη

Εικόνες καταστροφής από τον ανεμοστρόβιλο ο οποίος έπληξε τη Δευτέρα την Κωνσταντινούπολη με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Στα πλάνα των ερασιτεχνικών βίντεο που κατέγραψαν κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης και προβάλλει η τουρκική ιστοσελίδα duvarenglish.com, απεικονίζονται οροφές και προσόψεις καταστημάτων να ξηλώνονται από τα θεμέλια, ισχυρότερες καταιγίδες συνοδεία σφοδρότατων ανέμων, οι οποίοι σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Τουρκίας (MGD) έφθαναν κατά διαστήματα τα 130 χλ. την ώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της γειτονικής χώρας πέρα από τις εκτεταμένες ζημιές τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και πολλές άλλες περιοχές των Μικρασιατικών Παραλίων έως και τη Σμύρνη, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν (ανάμεσα τους ένας ξένος υπήκοος) και τουλάχιστον 19 τραυματίστηκαν.

Επιπλέον, οι εκρήξεις σε μετασχηματιστές μέσης και υψηλής τάσης προκάλεσαν εκτεταμένες, πολύωρες διακοπές ρεύματος που ταλαιπώρησαν τα 19 εκατομμύρια κατοίκους της Πόλης. Παρατηρήθηκαν πολύωρες καθυστερήσεις στις διεθνείς και εγχώριες πτήσεις στο αεροδρομιο “Ατατούρκ”ενώ η πρόβλεψη των μετεωρολόγων πώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχισθούν την Τρίτη είχε ως συνέπεια ο Δήμος Κωνσταντινούπολης ν΄ αναστείλει τη λειτουργία όλων των σχολείων.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να είναι προσεκτικοί, μπροστά στον κίνδυνο ανάλογων ατυχημάτων, με την «πτώση δέντρων και δοκαριών», που προκαλούν άνεμοι η ταχύτητα των οποίων φθάνει τα 130 χιλιόμετρα την ώρα.

Σε άλλες εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται μια στέγη και ένα τμήμα ενός μπαλκονιού να έχουν παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους, όπως και φορτηγά να έχουν ανατραπεί σε μία λεωφόρο κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Τουρκία: Λεωφορεία σχηματίζουν «ασπίδα» πάνω σε γέφυρα για να σώσουν μοτοσυκλετιστές από τον άνεμο

Χαρακτηριστικό της φονικής κακοκαιρίας είναι ένα βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου και δείχνει δύο λεωφορεία να έχουν δημιουργήσει ένα τείχος προστασίας σε οδηγούς μοτοσυκλετών που φαίνεται να παρασέρνονται από τον δυνατό άνεμο. Τα λεωφορεία έχουν ανάψει τα αλάρμ και κινούνται με την ίδια ταχύτητα προκειμένου να βοηθήσουν τους δικυκλιστές να περάσουν με ασφάλεια τη γέφυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις