Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αύξηση εμβολιασμών Ελλάδα: Πάνω από 60.000 ραντεβού για την πρώτη δόση
ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση εμβολιασμών Ελλάδα: Πάνω από 60.000 ραντεβού για την πρώτη δόση

Αύξηση εμβολιασμών Ελλάδα: Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ημερήσιος ρυθμός νέων ραντεβού για την ομάδα άνω των 60 ετών είναι 11.500 ραντεβού την ημέρα.

Με αμείωτη ένταση οι πολίτες άνω των 60 ετών συνεχίζουν να κλείνουν ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη περασμένη Τρίτης, ημέρα που ανακοινώθηκε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών, περισσότεροι από 60.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού πρώτης δόσης μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Και η διαδικασία συνεχίζεται, καθώς έως νωρίς το μεσημέρι είχαν κλειστεί 8.500 νέα ραντεβού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ημερήσιος ρυθμός νέων ραντεβού για την ομάδα άνω των 60 ετών είναι 11.500 ραντεβού την ημέρα.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι συνολικά σε 10 ημέρες, 151.000 πολίτες από όλες τις ηλικίες έκλεισαν ραντεβού πρώτης δόσης, ενώ περισσότεροι από ένα εκατ. πολίτες έκλεισαν ραντεβού αναμνηστικής δόσης. Τη μεγαλύτερη κινητικότητα από την έναρξη των εμβολιασμών κατέγραψε η πλατφόρμα για τα ραντεβού τρίτης δόσης, όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. «Από τη στιγμή που η επιτροπή αποφάσισε η τρίτη δόση να γίνεται στους 3 μήνες παρατηρήθηκε μια τεράστια κινητικότητα στο σύστημα, τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. Ενδεικτικά, κλείστηκαν 557.000 ραντεβού τρίτης δόσης και 44.112 ραντεβού πρώτης δόσης από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή. Σε ό,τι αφορά στους πολίτες άνω των 60 ετών, από την περασμένη Τρίτη που ανακοινώθηκε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχουν κλειστεί 55.400 ραντεβού πρώτης δόσης», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πιερρακάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις