Πιστοποιητικό εμβολιασμού 12 μήνες: Ποιοι ζητούν παράταση για τη λήξη, πότε θα ληφθεί η απόφαση

ΚΟΣΜΟΣ

Πιστοποιητικό εμβολιασμού 12 μήνες: Ποιοι ζητούν παράταση για τη λήξη, πότε θα ληφθεί η απόφαση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Ριζάκη

Πιστοποιητικό εμβολιασμού 12 μήνες: Η συζήτηση γίνεται μετά από πρόταση της Κομισιόν για χρονικό όριο 9 μηνών.

07.12.2021 | 15:56

Τη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους 9 μήνες, αν δεν γίνει και η τρίτη δόση, συζητούν οι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να ασκήσουν πίεση στους πολίτες για να ολοκληρώσουν τη θωράκισή τους. Η συζήτηση γίνεται μετά από πρόταση της Κομισιόν για χρονικό όριο 9 μηνών. Δηλαδή, αν στους 9 μήνες δε γίνει η αναμνηστική δόση, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λήγει αυτόματα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν και η πλειοψηφία των χωρών στηρίζουν την πρόταση, κάποιες επιμένουν ότι το όριο πρέπει να είναι στους 12 μήνες. Η προεδρία της Σλοβενίας προτείνει το μέτρο να ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την 1η Φεβρουαρίου έναντι της 10 Ιανουαρίου. Η απόφαση θα ληφθεί σε επίπεδο Πρέσβεων την επόμενη εβδομάδα.

Τέλος ο χορός στη Γερμανία

Εν τω μεταξύ, από την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, οι Βερολινέζοι δεν θα επιτρέπεται πλέον να χορεύουν σε νυχτερινά κέντρα. Σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η μετάδοση της COVID -19 εν μέσω της εξάπλωσης της παραλλαγής Ομικρον, η Γερουσία του Βερολίνου επιβάλλει την απαγόρευση του χορού σε νυχτερινά κέντρα και ανακοινώνει αυστηρά ανώτατα όρια στις μεγάλες εκδηλώσεις.

Επιπλέον στους θαμώνες των club συνιστάται να περιορίζουν την επαφή με άλλους ανθρώπους. Για τις μεγάλης κλίμακας εκδηλώσεις στη Γερμανία και τη νυχτερινή διασκέδαση απαιτείται από τους θαμώνες να έχουν ένα από τα δύο “Gs” (είτε geimpft, δηλ. εμβολιασμένοι, είτε genesen, θετικό τεστ τους τελευταίους έξι μήνες). Τα νέα έρχονται μετά την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας ότι όλα τα νυχτερινά κέντρα σε κρατίδια με υψηλά ποσοστά μόλυνσης πρέπει να κλείσουν.

Exit mobile version