Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Νόβακ Τζόκοβιτς – ΑΤΡ Cup: Στην λίστα της διοργάνωσης ο κορυφαίος τενίστας
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νόβακ Τζόκοβιτς – ΑΤΡ Cup: Στην λίστα της διοργάνωσης ο κορυφαίος τενίστας

Νόβακ Τζόκοβιτς - ΑΤΡ Cup: Η Γουίλιαμς δεν έχει καταφέρει να επανέλθει από τον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον.

Το όνομα του Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται στο ταμπλό με τους τενίστες που θα λάβουν μέρος στο Australian Open, αντιθέτως απουσιάζει αυτό της Σερένα Γουίλιαμς. Ο Τζόκοβιτς συμπεριελήφθη στις συμμετοχές και για το ΑΤΡ Cup του Σίδνεϊ, το οποίο ανακοινώθηκε χθες, χωρίς ακόμα ο ίδιος να έχει κάνει γνωστό αν έχει εμβολιαστεί, παρότι είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι όσοι δώσουν το «παρών» στο Melbourne Park πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Από την πλευρά της, η Γουίλιαμς δεν έχει καταφέρει να επανέλθει από τον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον, όπου αποχώρησε τραυματισμένη στο πόδι και με δάκρυα στα μάτια.

Ο σπουδαίος τενίστας ολοκλήρωσε το 2021 με ρεκόρ 55-7

Την ίδια στιγμή μία ακόμη εξαιρετική χρονιά ολοκληρώθηκε για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Μπορεί η Σερβία να μην πήρε τον τίτλο στο Davis Cup, ωστόσο, το 2021 κλείνει σε λίγες ημέρες βρίσκοντας τον Σέρβο να έχει επεκτείνει το ρεκόρ του με τις περισσότερες εβδομάδες στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης συμπληρώνοντας 350! Ο «Νόλε» βρέθηκε στο νο1 για 7η φορά στην καριέρα του στο τέλος της σεζόν αφήνοντας πίσω του τον Πιτ Σάμπρας που στο παρελθόν είχε 6 πρωτιές σε μία χρονιά. Παράλληλα, ο Τζόκοβιτς, στις αρχές του περασμένου Μαρτίου ξεπέρασε και τον Ρότζερ Φέντερερ που είχε βρεθεί 310 εβδομάδες στο Νο1, ρεκόρ το οποίο κατείχε ο Ελβετός από τότε που ξεκίνησε η κατάταξη (1973).

Ο σπουδαίος τενίστας ολοκλήρωσε το 2021 με ρεκόρ 55-7, κατακτώντας σχεδόν όλα τα μεγάλα Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon), το τουρνουά στο Βελιγράδι, αλλά και το Masters του Παρισιού. Ανέβηκε για τελευταία φορά στην κορυφή της ATP, στις 3 Φεβρουαρίου 2020 κι από τότε δεν κοίταξε πίσω του… Την ερχόμενη σεζόν θα έχει την ευκαιρία να «γράψει» κι άλλα ρεκόρ, όπως εκείνο της Στέφι Γκραφ, η οποία παρέμεινε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης των γυναικών για 377 εβδομάδες!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις