Νέο Ηράκλειο τραγωδία: Τι αποκάλυψε γείτονας της οικογένειας

ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Ηράκλειο τραγωδία: Τι αποκάλυψε γείτονας της οικογένειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Ριζάκη

Νέο Ηράκλειο τραγωδία: "Νιώθω αρκετά λυπημένος γιατί δεν περίμενα ποτέ κάτι τέτοιο", είπε γείτονας της οικογένειας.

08.12.2021 | 12:17

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από μαρτυρίες για την κατάσταση, στην οποία βρίσκονταν τα δυο αδέλφια στο Νέο Ηράκλειο, πριν φτάσουν στο σημείο της τραγωδίας με την 29χρονη Κ.Γ. να πυροβολεί τον 34χρονο αδελφό της Β.Γ. και στη συνέχεια να αυτοκτονεί. Ο θάνατος των δυο νέων ανθρώπων έχει παγώσει την γειτονιά τους στο Νέο Ηράκλειο όπου ζούσαν, αλλά όπως είπαν κάτοικοι της περιοχής, ο θάνατος της μητέρας τους πριν από εφτά μήνες και ύστερα από μάχη με τον καρκίνο τους είχε επηρεάσει ψυχολογικά μη μπορώντας να το διαχειριστούν. Εν αναμονή του πορίσματος του ιατροδικαστή, με το οποίο αναμένεται να δοθούν απαντήσεις στην οικογενειακή τραγωδία μίλησε στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης γείτονας της οικογένειας, κ. Γιάννης.

«Νιώθω αρκετά λυπημένος γιατί δεν περίμενα ποτέ κάτι τέτοιο. Ήταν και είναι μια πάρα πολύ καλή οικογένεια και εξεπλάγην εγώ και όλη η γειτονιά» είπε. Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «η μητέρα τους που έφυγε από τη ζωή πριν μερικούς μήνες ήταν μια δυναμική γυναίκα, ένας “ογκόλιθος”. Η απουσία της προκάλεσε μια θλίψη στην οικογένεια, κάτι το οποίο ήταν φυσιολογικό. Κατά τη διάρκεια της ασθένειάς της ήμασταν κοντά, είχαμε μια ιδιαίτερη επικοινωνία. Είδα τον πατέρα στη λαϊκή και μου είχε πει “έχω παράπονο που θα παντρευτεί το παιδί και δεν θα δει η Μαρία ένα εγγονάκι”. Σταδιακά έβλεπα τα δύο αδέρφια να τον επισκέπτονται για έναν καφέ. Εκπλαγήκαμε με το συμβάν».

Τα δύο σημειώματα

Δύο σημειώματα άφησαν πίσω τους τα νεκρά αδέλφια, 34 και 29 ετών, που εντοπίστηκαν νεκρά στο διαμέρισμα που διέμεναν στην οδό Ολυμπίας στο Νέο Ηράκλειο. Σύμφωνα με το Mega, τα σημειώματα είναι πανομοιότυπα. Σε μόλις 19 λέξεις, όπου αλλάζει το όνομα, αναφέρεται ότι η πράξη τους είναι αυτοκτονία. «Εγώ ο Β. Γ. αυτοκτονώ με δική μου ευθύνη. Κανένας άλλος δεν είναι υπεύθυνος για αυτή την πράξη μου» αναφέρει το σημείωμα που φέρεται να έγραψε ο 34χρονος. Ακριβώς το ίδιο σημείωμα φέρεται ότι έγραψε και η 29χρονη, με μόνη αλλαγή το όνομα και το επίθετό της.

Τα δύο αδέρφια, τους τελευταίους έξι μήνες ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση λόγω της απώλειας της μητέρας τους που απεβίωσε μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Δεν δούλευαν, κλείστηκαν στον εαυτό τους και προφανώς έφθασαν σε αδιέξοδο. Ο τρίτος αδελφός ζει στην ίδια πολυκατοικία και είναι αυτός που είχε αναλάβει να συντηρεί την οικογένεια, ενώ ήταν αυτός που ειδοποίησε την αστυνομία.

Η άποψη των ψυχολόγων

Πως όμως είναι δυνατόν δυο αδέρφια να αυτοκτονούν παρέα αφήνοντας ακόμη έναν αδερφό και τον συνταξιούχο πατέρα τους μόνους να αντιμετωπίσουν την απώλεια της μητέρας; Στο παραπάνω ερώτημα η κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Άννα Κανδαράκη απαντά στο protothema.gr: «Η απώλεια της μητέρας έφερε στην επιφάνεια δυσκολίες που πρέπει να υπήρχαν προηγουμένως στο οικογενειακό σύστημα. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι η ψυχική ανθεκτικότητα του καθενός φαίνεται στον πόνο, φαίνεται στο «αντίο», έτσι το πόσο κάποιος έχει ψυχική ανθεκτικότητα θα φανεί στη δυσκολία και στην περίπτωση αυτή φαίνεται πως υπήρχε ένα οικογενειακό σύστημα που νοσούσε βαθιά, που προϋπήρχαν βαθιές δυσκολίες οι οποίες είτε είχαν κουκουλωθεί είτε ψευδοισορροπούσαν με διαφορά άλλα κουκουλώματα γύρω γύρω και αυτή τη στιγμή μέσα από την καινούργια ρωγμή, μέσα από την κρίση, μέσα από τη βαθιά απώλεια βγήκαν στην επιφάνεια».

Όσον αφορά τα σημειώματα τα οποία βρέθηκαν και μάλιστα ανέφεραν ότι οι αυτόχειρες το έκαναν με δική τους ευθύνη και κανείς άλλος δεν είναι υπεύθυνος για αυτή την πράξη, η κυρία Κανδαράκη επισημαίνει: «Προφανώς για να μην υπάρξει καμία άλλη ανάλυση καμία άλλη υποψία ή καμία άλλη ευθύνη σε κάποιον άλλον. Ότι κάποιος μπορεί να το είχε υποκινήσει όλο αυτό το κομμάτι και μπορεί να βγαίνει κι από πίσω μια μεγαλύτερη επεξεργασία που τελικά το οδήγησε το άτομο να κάνει αυτή την πράξη. Ωστόσο, όπως φαίνεται από τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν μπόρεσε να γίνει διαχείριση στην απώλεια, όπως ήταν της μητέρας τους και δείχνει ότι υπήρχε βαθιά ψυχική δυσκολία. Υπήρχαν βαθιές ψυχικές ρωγμές που με την ανθρώπινη απώλεια τελικά αυτές οι ρωγμές ήρθαν σε ρήξη».

Exit mobile version