Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γλυφάδα φονικό: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 51χρονος για τον φόνο του συντρόφου της μητέρας του
ΕΛΛΑΔΑ

Γλυφάδα φονικό: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 51χρονος για τον φόνο του συντρόφου της μητέρας του

Γλυφάδα φονικό: «Ήμουν αποφασισμένος να τον σκοτώσω», λέει ο ίδιος

Συντετριμμένη είναι η σύντροφος του θύματος του άγριου εγκλήματος στη Γλυφάδα, που δεν μπορεί να πιστέψει πως ο γιος της δολοφόνησε τον άνθρωπο της ζωής της, τον σύντροφο που είχε επιλέξει εδώ και πάνω από 20 χρόνια και ζούσαν μία κανονική ζωή. Η είδηση της άγριας δολοφονίας του από τον ίδιο τον γιο της έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία», καθώς η άτυχη γυναίκα δεν μπορεί να πιστέψει τους λόγους που οδήγησαν το παιδί της να μαχαιρώσει με μανία το πρωί της Πέμπτης το θύμα έξω από το κατάστημα που διατηρούσε στην οδό Βορείου Ηπείρου στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων.

Γλυφάδα φονικό: Το χρονικό

Ο 51χρονος φέρεται να είχε στήσει καρτέρι στον 66χρονο. Μόλις εμφανίστηκε ξεκίνησε καβγάς, πιάστηκαν στα χέρια και ο 51χρονος τράβηξε μαχαίρι, σύμφωνα με πληροφορίες, στρατιωτικού τύπου και δολοφόνησε άγρια τον σύντροφο της μητέρας του. Ο δράστης κατάφερε στο θύμα τρία χτυπήματα στην κοιλιά, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι. Ακολούθως ο δράστης του άγριου εγκλήματος έφυγε πεζός από το σημείο και λίγο ώρα αργότερα παραδόθηκε μόνος του στην υποδιεύθυνση νοτιοανατολικής Αττικής ομολογώντας την πράξη του.

Αποκαλυπτική είναι και η μαρτυρία γειτόνισσας στο κατάστημα έξω από το οποίο έγινε το άγριο έγκλημα. Όπως είπε μιλώντας στις κάμερες, άκουσε φασαρία, την τζαμαρία να σπάει και όταν βγήκε έξω είδε το θύμα στο πεζοδρόμιο να φωνάζει βοήθεια. «Άκουσα μια τζαμαρία να σπάει και βγήκα να δω τη έχει συμβεί. Τον είδα κάτω. Φώναζε βοήθεια. Φώναξα άμεσα την αστυνομία και ήρθε γρήγορα», δήλωσε χαρακτηριστικά γειτόνισσα η οποία είδε το θύμα αιμόφυρτο μπροστά στο μαγαζί.

«Τον είδα έξω και φώναζε. Δεν καταλάβαμε τι έχει συμβεί. Μια γιατρός τον βοήθησε και του έδωσε τις πρώτες βοήθειες», συνέχισε. Όσον αφορά στα αίτια του άγριου εγκλήματος στη Γλυφάδα, αυτό φαίνεται να ήταν η σχέση που είχε το θύμα Ι.Σ. με την μητέρα του δράστη Θ.Λ. Ο 51χρονος δράστης φαίνεται να μην αποδεχόταν με τίποτα το γεγονός ότι η 70χρονη μητέρα του είχε συνάψει σχέση με τον 66χρονο. Ήταν μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνιμο σημείο τριβής ανάμεσα στις δύο πλευρές. Να σημειωθεί ότι η μητέρα του δράστη και το θύμα είχαν σχέση για πάνω από 20 χρόνια.

Ο δράστης θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για ένα άτομο που εκτιμάται ότι ήρθε στην Ελλάδα αποφασισμένος να σκοτώσει. Μάλιστα, η στάση του δείχνει άνθρωπο σκληρό κι αμετανόητο, ο οποίος προμηθεύτηκε το τεράστιο μαχαίρι επιβίωσης που χρησιμοποίησε, για να κατακρεουργήσει με τουλάχιστον οκτώ μαχαιριές τον 66χρονο σύντροφο της μητέρας του, από το κέντρο της Αθήνας.  «Ήμουν αποφασισμένος να τον σκοτώσω. Ήξερα την ώρα που έρχεται στη δουλειά και του είχα στήσει καρτέρι. Με είχαν αφήσει έξω από την περιουσία που είχαμε αποκτήσει” είπε στους αστυνομικούς ο δράστης. Ο 51χρονος πίστευε ότι η μητέρα του, έδινε χρήματα στο θύμα από την οικογενειακή περιουσία που θεωρούσε ότι του ανήκουν κι έτσι πήρε την απόφαση να τον βγάλει από τη μέση.

Ο 66χρονος άνδρας αιφνιδιάστηκε από το γιο της συντρόφου του που του είχε στήσει καρτέρι έξω από το μαγαζί του. Πριν προλάβει το θύμα να αντιδράσει, ο 51χρονος του επιτέθηκε και άρχισε να τον μαχαιρώνει με μεγάλο μένος στην κοιλιά, τον θώρακα και τον λαιμό. Ο δράστης έφυγε αμέσως και το θύμα άρχισε να καλεί σε βοήθεια προτού ξεψυχήσει. Λίγη ώρα αργότερα ο δράστης εμφανίστηκε στο τμήμα της Γλυφάδας και ομολόγησε την πράξη του. Η μητέρα του 51χρονου δεν γνώριζε ότι ο γιος της ήταν ο δολοφόνος του συντρόφου της και δεν γνώριζε ούτε ότι ο γιος της είχε επιστρέψει από την Δανία όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια. Το πληροφορήθηκε από τους αστυνομικούς μετά τη δολοφονία. Ο δράστης είπε στις αρχές ότι με το θύμα είχαν προστριβές για πολλά χρόνια καθώς δεν ενέκρινε τη σχέση του 66χρονου με τη μητέρα του ενώ τον κατηγορούσε ότι εκμεταλλευόταν τη μητέρα του οικονομικά.

Γλυφάδα φονικό: «Με τον γιο μου δεν είχαμε επαφές»

«Με τον γιο μου δεν είχαμε επαφές. Τα τελευταία χρόνια είχαμε διακόψει. Δεν γνώριζα καν ότι ο Θανάσης είχε έρθει στην Ελλάδα» είπε η μητέρα του 51χρονου στους αστυνομικούς για την σχέση της με τον γιο της. Όπως προέκυψε απο την εξέτασή της, η ηλικιωμένη όχι μόνο είχε διακόψει οποιαδήποτε επαφή με το παιδί της, αλλά δεν γνώριζε καν οτι είχε επιστρέψει στην πατρίδα του από τη Δανία. Μάλιστα, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ο δράστης δεν τους ενοχλούσε ούτε είχαν δεχθεί απειλές.

Από την αρχή ωστόσο της σχέσης της με τον 66χρονο σύντροφό της, ο ίδιος ήταν αρνητικος και εξέφραζε με κάθε τρόπο την αντίθεσή του. Στο μυαλό του, ο σύντροφος της μητέρας του λειτουργούσε χρησιμοθηρικά και θεωρούσε ότι της «έτρωγε τα λεφτά» από την επιχείρηση που είχε. Γι’ αυτό και αποφάσισε, τα ξημερώματα της Πέμπτης, να στήσει καρτέρι και να κλείσει τους λογαριασμούς που είχε με τον άτυχο 66χρονο, σφάζοντας τον με ένα τεράστιο μαχαίρι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις