Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πιερία – Θεματοφύλακες Συντάγματος: Δίωξη για κακούργημα σε 9 άνδρες και 2 γυναίκες
ΕΛΛΑΔΑ

Πιερία – Θεματοφύλακες Συντάγματος: Δίωξη για κακούργημα σε 9 άνδρες και 2 γυναίκες

Πιερία - Θεματοφύλακες Συντάγματος: Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» άρπαξαν τον διευθυντή από το σχολείο και τον έσυραν στο τμήμα

Σε έντεκα συλλήψεις, εννέα ανδρών και δύο γυναικών, με βαριές κατηγορίες για αρπαγή και άλλα αδικήματα, προχώρησαν οι Αστυνομικές Αρχές στην Πιερία για το πρωτοφανές περιστατικό να δεσμεύσουν με χειροπέδες Γυμνασιάρχη σχολικού συγκροτήματος και να τον οδηγήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για μέλη της ομάδας αντιεμβολιαστών «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι οδηγούνται στις εισαγγελικές Αρχές με τη δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, «συνελήφθησαν σήμερα (10 Δεκεμβρίου 2021) στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 11 ημεδαποί (9 άνδρες και 2 γυναίκες), για αρπαγή από κοινού, του Διευθυντή σχολικής μονάδας στην Πιερία.

Ειδικότερα, νωρίτερα το πρωί, τα προαναφερόμενα άτομα, δρώντας από κοινού, ακινητοποίησαν με βία τον διευθυντή σχολικής μονάδας τη στιγμή που προσερχόταν στο σχολικό συγκρότημα, του φόρεσαν χειροπέδες και τον ανάγκασαν με τη βία να επιβιβασθεί σε όχημα, προκειμένου να τον οδηγήσουν σε Αστυνομικό Κατάστημα, με το πρόσχημα ότι παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις.

Οι προαναφερόμενοι άμεσα ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, όπου και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης».

Νωρίτερα, το Alphafreepress, σε σχετικό ρε[πορτάζ έγραφε για το θέμα που έχει κάνει αίσθηση σε όλη τη χώρα:

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» άρπαξαν τον διευθυντή από το σχολείο και τον έσυραν στο τμήμα

Πέντε άτομα της ομάδας συνελήφθησαν για το περιστατικό με τον γυμνασιάρχη στην Αιγίνιο της Πιερίας. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σχετικά με το επεισόδιο στην Πιερία δήλωσε: «Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους». Ολα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί όταν μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» επιτέθηκαν στον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου, την ώρα που προσερχόταν στο σχολείο. Γύρω στις 8 σήμερα το πρωί, κάποια άτομα πλησίασαν τον διευθυντή, του φόρεσαν χειροπέδες, τον έβαλαν με τη βία σε ένα από αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας- Κολινδρού, παραδίδοντάς τον με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα».

Η Αστυνομία προχώρησε αρχικά στην προσαγωγή 11 ατόμων, τα οποία παρουσιάστηκαν στο τμήμα, ζητώντας να παραδώσουν τον διευθυντή, κι εξετάζει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός εξ αυτών. Ο διευθυντής του Γυμνασίου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς φέρει κάποιες εκδορές στα χέρια από τις χειροπέδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν οχλήσεις έξω από το σχολείο από την ίδια ομάδα και είχαν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες Αρχές.

Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού: Ο απόλυτος παραλογισμός

Για τον «απόλυτο παραλογισμό» κάνει λόγο ο δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας, στην περιοχή του οποίου συνέβη το πρωτοφανές γεγονός της «απαγωγής» Γυμνασιάρχη σχολείου, από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος, αφού δήλωσε τη θλίψη του για την αρνητική δημοσιότητα που λαμβάνει ο τόπος του λόγω του θλιβερού συμβάντος, περιγράφει τα γεγονότα. «Οι αυτοαποκαλούμενοι Θεματοφύλακες του Συντάγματος «συνέλαβαν» τον γυμνασιάρχη και τον οδήγησαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Αναφέρω προς άγνωστη κατεύθυνση (τελικά τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα), ώστε να μπούμε στην ψυχολογία αυτού του ανθρώπου, για το πώς μπορεί ένιωθε εκείνες τις στιγμές», αναφέρει ο Αναστάσιος Μανώλας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις