Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτη στην Καβάλα: “Γιατροί-χειρούργοι” απέσπασαν χρήματα από ηλικιωμένη
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη στην Καβάλα: “Γιατροί-χειρούργοι” απέσπασαν χρήματα από ηλικιωμένη

Απάτη στην Καβάλα: Απέσπασαν από τη γυναίκα λεία που άγγιζε τα 17.000 δολάρια και 2.000 ευρώ.

Συμμορία δήθεν γιατρών-«χειρουργών», μία από τις πολλές που έχουν εμφανισθεί τα τελευταία χρόνια στον ελλαδικό χώρο, χτύπησε στην Καβάλα και κατάφερε να αρπάξει από ηλικιωμένη μια ολόκληρη περιουσία!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η γυναίκα προκειμένου, όπως της είπαν στο τηλέφωνο κατατρομοκρατώντας τη, να χειρουργηθεί επειγόντως» η κόρη της, που τάχα είχε πέσει θύμα τροχαίου δυστυχήματος, υπάκουσε στις εντολές των «γιατρών».

17.000 δολάρια, 2.000 ευρώ

Μέσα σε μία τσάντα τοποθέτησε 17.000 δολάρια και 2.000 ευρώ, τα οποία κυριολεκτικά «πέταξαν», αφού πέρασε μέλος της συμμορίας των απατεώνων και την πήρε από σημείο που της υποδείχθηκε. Κι αυτό για να μην έλθουν ο «εισπράκτορας» του κυκλώματος και η γυναίκα-θύμα σε κοντινή απόσταση και πιαστεί ο πρώτος επ αυτοφώρω ενώ θα παραλαμβάνει τα χρήματα.

Για την απόκρυψη χαρακτηριστικών

Κι ακόμη για να μη δει χαρακτηριστικά του εισπράκτορα του ποσού των «νοσηλίων» και τον περιγράψει στην αστυνομία, όταν θα αντιλαμβανόταν τη μεγάλη απάτη. Όλα ξεκίνησαν όταν το τηλέφωνο της ηλικιωμένης χτύπησε και η ίδια άκουσε έναν άνδρα να της συστήνεται σαν γιατρός-χειρουργός «έτοιμος να μπει στο χειρουργεί να σώσει την κόρη της».

Δήθεν σε τροχαίο

Ο ίδιος, στην επικοινωνία του ανέφερε ότι η κόρη της άτυχης γυναίκας είχε τραυματισθεί σοβαρά σε τροχαίο δυστύχημα και ζητούσε μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου κατά τον ισχυρισμό του να «καλυφθούν τα έξοδα της επέμβασης και η αξία των αναλώσιμων υλικών που χρειάζονταν». Την κυρίευσε ο τρόμος για την τύχη της κόρης της και συμφώνησε να βάλει σε μια σακούλα χιλιάδες ευρώ και χιλιάδες δολάρια προκειμένου να τα παραλάβει συνεργάτης του «χειρουργού».

Εμφανίστηκε η κόρη της

Περίμενε με αγωνία να την ενημερώσουν οι «γιατροί» για την τελική έκβαση της επέμβασης, αλλά ξαφνικά χτύπησε πάλι το τηλέφωνο και στην τηλεφωνική γραμμή ήταν η κόρη της, σώα και αβλαβής! Ακολούθησε η καταγγελία στην Αστυνομία και οι  έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Καβάλας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

Τα νοσοκομεία δε ζητούν

Έχει τονισθεί πολλές φορές σε ανάλογες εξαπατήσεις από δήθεν «γιατρούς-χειρουργούς» ότι κανένα νοσοκομείο, καμία ιατρική ομάδα δεν απαιτεί και δεν στέλνει άνθρωπό της σε σπίτι συγγενούς ασθενούς προκειμένου να εισπράξει χρήματα για χειρουργική επέμβαση. Είναι, όμως, τόσο μεγάλος ο τρόμος που προκαλούν ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους γονείς οι δράστες των συγκεκριμένων απατών που δεν προλαβαίνουν να σκεφθούν την περίπτωση της εξαπάτησής τους.

Το μπλοκαρισμένο τηλέφωνο

Επίσης, τις περισσότερες φορές οι κακοποιοί, κρατούν το τηλέφωνο του θύματός τους «απασχολημένο» επί πολύ ώρα ώστε να μην μπορεί και να θέλει να επικοινωνήσει με το αναφερόμενο συγγενικό του πρόσωπο. Πώς; Απλά, δεν τερματίζουν την τηλεφωνική επικοινωνία και τα θύματα πιστεύουν ότι το τηλέφωνο έχει πάθει κάποια βλάβη…

Αστυνομικός
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις