Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας – αδερφή: Πέθανε από κορονοϊό
ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας – αδερφή: Πέθανε από κορονοϊό

Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας - αδερφή: Η κατάστασή της είχε παρουσιάσει επιδείνωση αλλά επειδή ήταν εξαιρετικά ασταθής , οι ιατροί δεν συνιστούσαν τη μεταφορά της σε ΜΕΘ Covid.

Έφυγε από τη ζωή η αδελφή του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, που είχε παρουσιάσει σοβαρή επιδείνωση μετά από νόσησή της από την Covid 19. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα agriniopress, η 75χρονη είχε μεταφερθεί στις 2 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο του Αγρινίου, μια μέρα μετά τον αδελφό της. Ήταν ανεμβολίαστη και με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και διέμενε μαζί με τον Σεβασμιώτατο, στην οικία τους, στο Αγρίνιο.

Η κατάσταση της Ελένης Παπαχρήστου, είχε παρουσιάσει επιδείνωση αλλά επειδή ήταν εξαιρετικά ασταθής , οι ιατροί δεν συνιστούσαν τη μεταφορά της σε ΜΕΘ Covid όμορου νοσοκομείου. Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Μητροπολίτης Κοσμάς

Πολύ κρίσιμη κατάσταση είναι η κατάσταση της υγείας του μητροπολίτη Μητροπολίτη Αιτωλία και Ακαρνανία Κοσμά. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει εμφανίσει πολυοργανική ανεπάρκεια και βαριά επιδείνωση αναπνευστικού. Υπενθυμίζεται ότι πριν μέρες, το ιατρικό προσωπικό που τον φροντίζει επιχείρησε να τον “ξυπνήσει”, με τον Μητροπολίτη ωστόσο να μην ανταποκρίνεται. Η κατάσταση του είναι ιδιαιτέρως σοβαρή και οι γιατροί είναι πολύ συγκρατημένοι ως προς την εξέλιξη της υγείας του.

Υπενθυμίζεται πως ο Μητροπολίτης Αιτωλίας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 18 Νοεμβρίου, παραμένοντας αρχικά στην οικία του. Στη συνέχεια, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνούνταν. Αρχικά έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο του Αγρινίου όπου και διασωληνώθηκε, όμως στις 2 Δεκεμβρίου κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις