Με τι να σβήσω το κρέας αν δεν έχω κρασί: Το κρασί προσθέτει τα δικά του αρώματα και αναδεικνύει τις γεύσεις με τον καλύτερο τρόπο
Το κρασί είναι ένα βασικό υλικό στην κουζίνα και χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές. Στη συντριπτική πλειοψηφία των συνταγών, πρώτα σοτάρουμε λαχανικά και κρέας και μετά σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Τι γίνεται, όμως αν δεν έχετε κρασί στο σπίτι ή απλώς δεν θέλετε να ανοίξετε ένα καινούριο μπουκάλι;
Το μαρινάρισμα απαιτεί γενναία ποσότητα κρασιού, οπότε δεν μπορείτε να το αποφύγετε. Αν το κρέας που έχετε απαιτεί μαρινάρισμα, θα χρειαστεί να προμηθευτείτε κρασί ή να ανοίξετε εκείνο το μπουκάλι που δεν θέλετε.
Αν όμως η συνταγή απαιτεί ένα ποτηράκι κρασί μόνο για το σβήσιμο, κι εσείς δεν έχετε, υπάρχει ένα παλιό καλό κόλπο για να το αντικαταστήσετε και το βρήκαμε στο olivemagazine.gr.
Το μυστικό βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας και δεν είναι άλλο από το ξίδι.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λευκό κρασί που σας λείπει με μείγμα από ξίδι και νερό που θα δώσει το ίδιο περίπου αποτέλεσμα. Σε ένα μικρό μπολ θα αναμείξετε 2/3 φλιτζανιού νερό και 1/3 ξίδι, θα προσθέσετε ζάχαρη, θα ανακατέψετε καλά με το σύρμα και θα αφήσετε τη ζάχαρη να λιώσει. Στη συνέχεια θα σβήσετε με αυτό το φαγητό σας, θα το αφήσετε να εξατμιστεί και θα συνεχίσετε την συνταγή σας κανονικά.
Tip ✔✔✔✔
Ένα άλλο καλό υποκατάστατο του λευκού κρασιού στη μαγειρική, βρίσκεται στην κάβα του σπιτιού και είναι το ξηρό βερμούτ που φτιάχνεται επίσης από σταφύλια και αρωματίζεται με άνθη, βότανα και μπαχαρικά. Αν δεν έχετε κρασί, λίγο βερμούτ σβήνει και αρωματίζει υπέροχα το φαγητό σας. Ωστόσο, για τις μαρινάδες είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε κόκκινο κρασί.