Σουφλέ σοκολάτας εύκολο: Η πιο τέλεια και πιο γλυκιά επιλογή για επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα.
Το σουφλέ σοκολάτας είναι ένα πασίγνωστο πεντανόστιμο γλυκό, ενώ η αλήθεια είναι πως αποτελεί μια άψογη και μια γλυκιά επιλογή για επιδόρπιο ύστερα από ένα απολαυστικό οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι. Για αυτό το λόγο αξίζει να δοκιμάσετε να φτιάξετε αυτή την εύκολο συνταγή για να δημιουργήσετε αυτό το υπέροχο σουφλέ σοκολάτας, με το οποίο πραγματικά θα μαγευτείτε στο τέλος. Ζουμερό και νόστιμο είναι η επιτομή της απαγορευμένης απόλαυσης.
Υλικά συνταγής
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
80 γρ. γάλα
4 κρόκοι αυγών
140 γρ. ζάχαρη
6 ασπράδια αυγών
Βούτυρο και ζάχαρη, κοινή για τις φόρμες μας
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε τις φόρμες μας. Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα και την αφήνουμε χλιαρή. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα. Χτυπάμε τους κρόκους με 60 γραμμάρια από τη ζάχαρη και προσθέτουμε αυτό το μείγμα στη σοκολάτα. Έπειτα, χτυπάμε σ’ ένα καθαρό σκεύος τ’ ασπράδια των αυγών και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας σταδιακά, ανακατεύοντας απαλά με μία κουτάλα και όχι με σύρμα.
Τέλος, μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε 20 με 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σ’ αυτό το διάστημα ψησίματος δεν ανοίγουμε καθόλου τον φούρνο. Το σουφλέ σοκολάτας είναι έτοιμο.
Και μερικές συμβουλές για να το αποθεώσετε
Αυτό το σουφλέ πρέπει να το φτιάξουμε και να το ψήσουμε την ίδια στιγμή. Επίσης πρέπει να καταναλωθεί αμέσως. Για έξτρα γεύση, πασπαλίζουμε το σουφλέ με άχνη και το συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια. Καλή απόλαυση!