Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Ελλάς εκβλαστάνουσα: Η ελληνικότητα ως καταλύτης δημιουργίας
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Ελλάς εκβλαστάνουσα: Η ελληνικότητα ως καταλύτης δημιουργίας

Ελλάς εκβλαστάνουσα: Η έκτη και τελευταία συνάντηση του κύκλου πραγματοποιείται την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Delphi Economic Forum οργανώνει, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, κύκλο 6 συναντήσεων αφιερωμένων σε δημιουργήματα και προσωπικότητες του λόγου, της διανόησης, της μουσικής, του θεάτρου και των εικαστικών τεχνών. Οι συναντήσεις έχουν σκοπό την ανάδειξη του ρόλου των ανθρώπων του πνεύματος στην πορεία του έθνους. Η έκτη και τελευταία συνάντηση του κύκλου πραγματοποιείται την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, 19:00-21:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Σε αυτήν, οι εισηγητές των προηγούμενων 5 συναντήσεων επανεπισκέπτονται τις θεματικές που τους απασχόλησαν και μοιράζονται με το κοινό τα συμπεράσματα των συναντήσεων.

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, ο Περικλής Βαλλιάνος, ο Γιάννης Τσελίκας, ο Βασίλης Παπαβασιλείου και ο Θοδωρής Κουτσογιάννης συνομιλούν για την Λογοτεχνία, την Διανόηση, την Μουσική, το Θέατρο και τις Εικαστικές Τέχνες και απαντούν σε ερωτήσεις του κοινού. Την συζήτηση συντονίζει ο Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

 Η πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία ως πυρήνας της συλλογικής μας συνείδησης

Στην σειρά αυτή των συναντήσεων η πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία αντιμετωπίστηκε ως πυρήνας της συλλογικής μας συνείδησης. Μπορεί να μην είχε «ευρεία λαϊκή» απήχηση. Έδωσε όμως το αζιμούθιο στις ελίτ που την διαμόρφωναν. Όσο ο Παπαρρηγόπουλος γράφει την Ιστορία του, ο Λύτρας ζωγραφίζει την δική του Ελλάδα, ο Μάντζαρος συνθέτει τον νέο ελληνικό ήχο κι όσο ο Θεοτοκάς ψάχνει τους όρους της ελληνικότητας, ο Τσαρούχης σκηνοθετεί την δική του Ελλάδα, ο Κουν συλλαμβάνει νέες πλευρές της ελληνικότητας. Όλοι τους μας λένε ότι η Ελλάδα και η «ελληνικότητα» δεν είναι γραφική νοσταλγία. Είναι έμπνευση. Είναι καταλύτης δημιουργίας.

Για όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν, η συζήτηση µεταδίδεται και µέσω livestream από την σελίδα της Ελληνοαµερικανικής Ένωσης ( www.hau.gr ) και από το κανάλι της στο YouΤube (Hellenic American Union Athens – YouTube). Επίσης, όλες οι προηγούμενες συναντήσεις του Κύκλου είναι διαθέσιμες για θέαση στο κανάλι της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στο YouTube. Διεύθυνση: Θέατρο Ελληνοαµερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα). Είσοδος: Eλεύθερη µε απαραίτητη προκράτηση και επίδειξη πιστοποιητικού εµβολιασµού ή νόσησης. Πληροφορίες: ∆ιεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαµερικανικής Ένωσης: (2103680052), www.hau.gr.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις