Κύκλωμα αναβολικών: Συνελήφθη 63χρονος φαρμακοποιός

ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα αναβολικών: Συνελήφθη 63χρονος φαρμακοποιός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Κύκλωμα αναβολικών: Σε Μαρούσι και Χαλάνδρι, από αστυνομικούς του Τμήματος εγκλημάτων Κατά ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν οι δύο Βούλγαροι και ο 63χρονος φαρμακοποιός.

16.12.2021 | 10:24

Έλληνας φαρμακοποιός και ζευγάρι Βουλγάρων, συνελήφθησαν για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή, με τη μέθοδο της αποστολής δεμάτων, απαγορευμένων φαρμακευτικών δισκίων και αναβολικών, καθώς και στην αποθήκευση, στη συσκευασία και στη συνέχεια στην εξαγωγή των ανωτέρω ποσοτήτων σε χώρες του εξωτερικού. Σε Μαρούσι και Χαλάνδρι, από αστυνομικούς του Τμήματος εγκλημάτων Κατά ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν οι δύο Βούλγαροι, (49χρονος άνδρας και 38χρονη γυναίκα) και ο 63χρονος φαρμακοποιός, ως εμπλεκόμενα μέλη της οργάνωσης, η οποία υπολογίζεται ότι αποκόμισε παράνομα κέρδη 2 εκατομμυρίων ευρώ. Αναζητείται ο φερόμενος ως αρχηγός τη οργάνωσης ο οποίος προς στιγμήν διαφεύγει της σύλληψης.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Για την αποδόμηση του διεθνικού κυκλώματος,  αναπτύχθηκε συνεργασία με την H. S. I. (Homeland Security Investigation) της Πρεσβείας των Η.Π.Α. και υπήρξε συνδρομή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, του Τμήματος Ναρκωτικών του Τελωνείου Αερολιμένα Αθηνών, του Τμήματος Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. και του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας. «Μετά από διερεύνηση πληροφοριών και πολυήμερη έρευνα», λέει η Αστυνομία «αποκαλύφθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα , που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή, με τη μέθοδο της αποστολής δεμάτων από τις χώρες της Ιταλίας, Κροατίας, Πορτογαλίας, Σλοβενίας, Σερβίας και Σλοβακίας, απαγορευμένων φαρμακευτικών δισκίων και αναβολικών, καθώς και στην αποθήκευση, τη συσκευασία και στη συνέχεια στην εξαγωγή των ανωτέρω ποσοτήτων σε χώρες του εξωτερικού, και κυρίως προς Η.Π.Α., Καναδά, Νορβηγία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελβετία, με σκοπό την αποκόμιση σημαντικών παράνομων προσόδων».

Οι ρόλοι των εμπλεκόμενων

Όπως εξακριβώθηκε η οργάνωση είχε ιεραρχική δομή και τα μέλη της διακριτούς ρόλους. Ο αναζητούμενος αλλοδαπός, ήταν ο «αρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης, υπεύθυνος για την ανεύρεση των ναρκωτικών και αναβολικών ουσιών και για το συντονισμό της διακίνησης – εξαγωγής αυτών. Ο 49χρονος αλλοδαπός, ήταν ο υπεύθυνος για την παραλαβή των ναρκωτικών και αναβολικών ουσιών, που αποστέλλονταν από χώρες του εξωτερικού, για την αποθήκευση και τη συσκευασία αυτών, καθώς επίσης και για την αποστολή, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων, σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Ο 63χρονος ημεδαπός (φαρμακοποιός), δρούσε ως προμηθευτής συγκεκριμένων ποσοτήτων ναρκωτικών δισκίων, λόγω μη εύρεσης αυτών στο εξωτερικό, άνευ νομίμων παραστατικών. Η 38χρονη γυναίκα, ήταν η υπεύθυνη για την αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών. Από τις έρευνες σε οικίες και στο φαρμακείο του συλληφθέντα, μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν: 844.186απαγορευμένα φαρμακευτικά σκευάσματα (δισκία), 87.335 αναβολικά δισκία, 19.670 άγνωστα δισκία, 91 φιαλίδια με ναρκωτική ουσία, 181 φιαλίδια με αναβολική ουσία, 40 αμπούλες με ναρκωτική ουσία, 715 αμπούλες με αναβολική ουσία, 3 μεταλλικά δοχεία με ναρκωτική ουσία, 5.577- τζελ, το χρηματικό ποσό των – 5.310 – ευρώ,  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Exit mobile version