Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραγωδία στη Βρετανία: Νεκρά 4 παιδιά από πυρκαγιά στο σπίτι τους
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Βρετανία: Νεκρά 4 παιδιά από πυρκαγιά στο σπίτι τους

Τραγωδία στη Βρετανία: Τα παιδιά ήταν μόνα τους το βράδυ που ξέσπασε η φωτιά.

Τραγικό θάνατο βρήκαν τέσσερα παιδιά στη Βρετανία, δύο δίδυμα 3 ετών και δύο δίδυμα 4 ετών, εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε στο σπίτι τους χθες το βράδυ. Ειδικότερα, η πυρκαγιά εξελίχθηκε γρήγορα και εγκλώβισε τα τέσσερα παιδάκια που ήταν αβοήθητα. Βρήκαν όλα τους τραγικό θάνατο. Όταν οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά και να μπουν στο σπίτι, βρήκαν τις σορούς των τεσσάρων μικρών.

Ο Κίσον, ο Μπρίσον, ο Λέιτον και ο Λόγκαν βρίσκονταν μόνοι τους στο σπίτι χθες το βράδυ στο Λονδίνο όταν ξέσπασε η φωτιά. Η μητέρα τους, 27 ετών, ήταν απούσα. Συνελήφθη μετά την αδιανόητη τραγωδία για παραμέληση ανηλίκων. Κάτω από ποιες συνθήκες ξέσπασε η φωτιά στο σπίτι της τραγωδίας παραμένει προς το παρόν άγνωστο και θα διεξαχθεί έρευνα. Ακόμη, δεν έχει γίνει γνωστό αν κάποιος διέφυγε πριν φθάσει η πυροσβεστική.

Η τραγωδία άφησε τους πυροσβέστες “μουδιασμένους και σε βαθιά θλίψη”

Οι γείτονες μίλησαν για τέσσερα γλυκύτατα και χαρούμενα παιδιά, διδυμάκια. Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής του Λονδίνου δήλωσε ότι η τραγωδία άφησε τους πυροσβέστες που έσπευσαν σε βοήθεια «μουδιασμένους και σε βαθιά θλίψη». Όπως είπε μάλιστα, θα τους παρασχεθεί ψυχολογική υποστήριξη. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ακόμη ότι η φωτιά εξαπλώθηκε ραγδαία και όταν έφθασε η πυροσβεστική, τρία λεπτά από τη στιγμή που ειδοποιήθηκε, ήταν ήδη δύσκολα τα πράγματα, κατακαίγοντας το ισόγειο του σπιτιού.

Οι πυροσβέστες μπήκαν στο φλεγόμενο σπίτι και απεγκλώβισαν τα τέσσερα παιδιά χωρίς τις αισθήσεις τους. Τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία γείτονα της οικογένειας στην Evening Standard: «Το σπίτι καταστράφηκε. Είδαμε τις φλόγες και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας.Τα καημένα τα παιδιά. Ούρλιαζαν όλοι και καλούσαμε την πυροσβεστική».

Η ανάρτηση του παππού των άτυχων παιδιών

Η μητέρα τους δεν βρισκόταν στο σπίτι όταν ξέσπασε η φωτιά. Ένας από τους γείτονες υποστήριξε ότι η Ντεβέκα Ρόουζ ζει μόνη της με τα παιδιά της και δουλεύει σαν βοηθός στο βρετανικό ΕΣΥ. Ο παππούς των τεσσάρων άτυχων παιδιών έγραψε στο Facebook: «Είμαι στη δυσάρεστη θέση να πω ότι τα τέσσερα παιδιά που βρέθηκαν νεκρά στο σπίτι που χθες το βράδυ τυλίχθηκε στις φλόγες στο Σάτον, ήταν τα αγαπημένα μου, πανέξυπνα και όμορφα εγγόνια. Ο Κάισον και ο Μπράισον ηλικίας 4 και ο Λέιτον και ο Λόγκαν, ηλικίας 3, έφυγαν τόσο νωρίς. Θα βρίσκονται πάντα στις καρδιές μας και στις σκέψεις μας. Αγόρια, σας αγαπώ παντοτινά, Ο παππούς σας χχχ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις