Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Η διαφυγή δύο εφήβων από φλεγόμενο διαμέρισμα στον 4ο όροφο
ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Η διαφυγή δύο εφήβων από φλεγόμενο διαμέρισμα στον 4ο όροφο

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Τα παιδιά προσπάθησαν να ξεφύγουν από τις φλόγες και τους καπνούς μέσα από το παράθυρο του διαμερίσματος

Σοκαριστικές στιγμές δύο εφήβων, οι οποίοι ακολούθησαν μια έσχατη και παράτολμη λύση για να σωθούν από τη φωτιά που είχε ξεσπάσει σε διαμέρισμα του 4ου ορόφου σε κτίριο της Νέας Υόρκης, κατέγραψε σε βίντεο ο φακός. Μάλιστα, όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι στιγμές που έζησαν οι δύο έφηβοι κόβουν την ανάσα του θεατή. Συγκεκριμένα, τα παιδιά προσπάθησαν να ξεφύγουν από τις φλόγες και τους καπνούς μέσα από το παράθυρο του διαμερίσματος.

Για να τα καταφέρουν, έκαναν κάτι πολύ παράτολμο, ωστόσο εκείνη τη στιγμή ήταν η μόνη λύση: Πιάστηκαν σε έναν σωλήνα που βρισκόταν εκτός του κτιρίου και μέσα από αυτόν «γλίστρησαν» στο έδαφος. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο 13χρονος και η 18χρονη που επιχείρησαν να σώσουν τη ζωή τους με αυτόν τον τρόπο, τα κατάφεραν. Ωστόσο, χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, καθώς είχαν υποστεί εγκαύματα και είχαν εισπνεύσει καπνό.

Πώς συνέβη το συμβάν

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 7 π.μ. την Πέμπτη (16/12) στη λεωφόρο D του Μανχάταν. Οι πυροσβέστες μετέβησαν στο σημείο μέσα σε μόλις 4 λεπτά, ωστόσο βρήκαν μια «προχωρημένη κατάσταση πυρκαγιάς» στον τέταρτο όροφο, με πολλούς ανθρώπους παγιδευμένους ανάμεσα στις φλόγες, δήλωσε ο βοηθός επικεφαλής του Πυροσβεστικού Τμήματος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Αγιέλο. Η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά ερευνάται από τις Αρχές. Μάλιστα, είχε ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να ην τα καταφέρει και να χάσει τελικά τη ζωή του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις