Έρευνα Τσιόδρα - ΣΥΡΙΖΑ:«Ασκούμε σκληρή πολιτική κριτική προς την κυβέρνηση. Δεν θα γίνουμε τυμβωρύχοι όπως έγινε η ΝΔ ως αντιπολίτευση»
Συνέντευξη έδωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, σχετικά με την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα. Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτσης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στην εκπομπή «κοινωνία ώρα Mega»: «Αδιανόητο να μην γνώριζε ο πρωθυπουργός την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα -Να απαντήσει πόσοι συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους εκτός ΜΕΘ». «Ασκούμε σκληρή πολιτική κριτική προς την κυβέρνηση. Δεν θα γίνουμε τυμβωρύχοι όπως έγινε η ΝΔ ως αντιπολίτευση» διεμήνυσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega». Και πρόσθεσε: «Ο θόρυβος γύρω από την έκθεση των κ. Τσιόδρα και Λύτρα έχει δημιουργηθεί επειδή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια εθνική τραγωδία και περισσότερους από 20.000 νεκρούς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας είπε από το βήμα της Βουλής ότι δεν έχει διαφορά αν κάποιος νοσηλεύεται εντός ή εκτός ΜΕΘ».
«Είναι αδιανόητο ο πρωθυπουργός να μην γνωρίζει μια έκθεση που εκπόνησε ο ίδιος ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας»
«H έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα δείχνει ότι το 38,5% των ασθενών θα μπορούσε να έχει σωθεί αν υπήρχαν περισσότερες ΜΕΘ και εκεί που έπρεπε, αφού η έκθεση καταδεικνύει και την ανισότητα μεταξύ Αττικής και Περιφέρειας», υπογράμμισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι αδιανόητο ο πρωθυπουργός να μην γνωρίζει μια έκθεση που εκπόνησε ο ίδιος ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας» συνέχισε ο ίδιος. Επισήμανε μάλιστα ότι «η έκθεση αφορά το δεύτερο και το τρίτο κύμα της πανδημίας. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα». Ο κ. Χαρίτσης κάλεσε την κυβέρνηση «να σταματήσει να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και να δώσει τις απαντήσεις που απαιτεί και δικαιούται η κοινωνία». «Και πρωτίστως πόσοι συμπολίτες μας έχουν χάσει την ζωή τους εκτός ΜΕΘ» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Εν μέσω πανδημίας έχουμε έναν προϋπολογισμό με μειωμένες τακτικές δαπάνες για το 2022 κατά 800 εκατ., παρόλο που εδώ και δύο χρόνια όλοι μιλάνε για την ανάγκη αναγέννησης του ΕΣΥ. Πώς θα γίνει αυτό; Με υποχρηματοδότηση;» διερωτήθηκε ο Αλ. Χαρίτσης. Και αντιπαρέβαλλε: «Από το 2015 έως το 2019 και σε πολύ δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, είχαμε κάθε χρόνο αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία και προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού. Ακόμη εκκρεμούν προκηρύξεις το 2018».