Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροχαίο με εγκατάλειψη: Δύο νεκροί και ένας τραυματίας “ζητούν” τους υπαίτιους οδηγούς
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο με εγκατάλειψη: Δύο νεκροί και ένας τραυματίας “ζητούν” τους υπαίτιους οδηγούς

Τροχαίο με εγκατάλειψη: Το τελευταίο σοβαρά συμβάν καταγράφηκε το βράδυ της Κυριακής στη Χαλκίδα.

Δύο νεκροί κι ένας σοβαρά τραυματίας «ζητούν» τους οδηγούς, που προκάλεσαν τα δράματα σε δρόμους της Αθήνας και της Εύβοιας και οι οποίοι έσπευσαν αμέσως να εγκαταλείψουν τους τόπους των δυστυχημάτων, αναζητούμενοι τώρα από ειδικές ομάδες αστυνομικών της Τροχαίας. Το τελευταίο σοβαρά συμβάν, καταγράφηκε το βράδυ της Κυριακής στη Χαλκίδα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Γύρω στις 8 και 30,  ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά, όταν, στην προσπάθειά του να περάσει κάθετα  διάβαση πεζών, παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο, του οποίου, στη συνέχεια, ο οδηγός εγκατέλειψε το σημείο του ατυχήματος, αναπτύσσοντας ταχύτητα για να μην προλάβουν τυχόν αυτόπτες μάρτυρες να συγκρατήσουν στοιχεία πινακίδας κυκλοφορίας.

Η εθελοντική ομάδα

Οι διερχόμενοι, άκουσαν τον εκκωφαντικό ήχο της σύγκρουσης και κάλεσαν την Τροχαία και το ΕΚΑΒ. Όχημα της Εθελοντικής  Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης, τα μέλη της οποίας πληροφορήθηκαν το σοβαρό τροχαίο, έσπευσε στο σημείο ώστε να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ αμέσως μετά ακολούθησαν περιπολικά της Τροχαίας Χαλκίδας και Ασθενοφόρο του.

Μέσα από βίντεο

Σύμφωνα με το Eviathela.gr, το θύμα φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, ενώ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας συλλέγουν πληροφορίες για το συμβάν μέσα από μαρτυρίες αλλά και αξιοποίηση του βιντεοληπτικού υλικού ώστε να εντοπίσουν τον οδηγό, που εγκατέλειψε το θύμα.

Στη Λεωφόρο Κηφισού

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας Δυτικής Αττικής, προσπαθούν εδώ και ημέρες, στοιχείο- στοιχείο, να φθάσουν στην ταυτότητα του οδηγού,  ο οποίος ξημερώματα της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου, σε παράδρομο της λεωφόρου Κηφισού, παρέσυρε, σκότωσε δύο αλλοδαπούς και έσπευσε να εξαφανιστεί.

Γνωρίζουν μάρκα, χρώμα, τύπο ΙΧΕ

Οκτώ ημέρες μετά και ενώ αρχικά δεν υπήρχε το πάρα μικρό στοιχείο λόγω και της ώρας του τραγικού συμβάντος, η Τροχαία ενημέρωσε, ζητώντας τη βοήθεια όποιου γνωρίζει κάτι, ότι  «διερευνάται η εμπλοκή ΙΧΕ αυτοκινήτου, μάρκας PEUGEOT , μοντέλου 208, χρώματος λευκού, με πανοραμική οροφή, το οποίο φέρει υλικές ζημιές στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα και στον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα (παρ-μπριζ) και έχει σπασμένο το εμπρόσθιο δεξιό φωτιστικό σώμα (φανάρι).

Έκκληση για πληροφορίες

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ως άνω τροχαίο δυστύχημα, να επικοινωνήσει με το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής στα τηλέφωνα: 210–5788600, 210-5788611, 210-5788601 και 210-5788619».

Η πρώτη ανακοίνωση της τροχαίας

Η πρώτη έκκληση της Τροχαίας για την παροχή πληροφοριών για τις συνθήκες του δυστυχήματος και για στοιχεία του αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο διπλό θανατηφόρο δυστύχημα, με θύμα έναν Πακιστανό και έναν άλλον αλλοδαπό αγνώστων στοιχείων, ανέφερε τα πάρα κάτω: «Την Κυριακή 12.12.2021 και περί ώρα 02.40΄, επί του παραδρόμου της Λ. Κηφισού στο ύψος του ο.α. 10, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, περιοχής Δήμου Αιγάλεω, σημειώθηκε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, όπου όχημα αγνώστων στοιχείων, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα δύο (2) πεζούς και εν συνεχεία εγκατέλειψε τον τόπο του δυστυχήματος».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις