Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κυβερνητική πολιτική: Μάχη για πανδημία – μείωση φόρων – σταθερότητα!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητική πολιτική: Μάχη για πανδημία – μείωση φόρων – σταθερότητα!

Κυβερνητική πολιτική: Η σταθερότητα σε κοινωνία και οικονομία το πρώτο μέλημα! 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ως βασικές του επιδιώξεις την σταθεροποίηση στην οικονομία, τη συνέχιση της πάλης με την πανδημία, τη μείωση των φόρων, τις νέες θέσεις εργασίας και την σταθερή άμυνα στη χώρα. Στην οικονομία η επόμενη μείωση φόρων θα έχει σχέση με την κατανάλωση και την ανάπτυξη. Στα ελληνοτουρκικά προέχει η δυναμική της χώρας σε διεθνές επίπεδο. Στα ελληνοτουρκικά εκτιμά ο κ Μητσοτάκης ότι «οποιαδήποτε ένταση θα είχε επιπτώσεις και στην εσωτερική οικονομική κατάσταση της Τουρκίας… Ακόμη η Τουρκία θα βρισκόταν αντιμέτωπη με μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα οποία δεν τα αντέχει αυτή τη στιγμή η τουρκική οικονομία».

Στο μέτωπο της πανδημίας, επισημαίνει σε δηλώσεις του καθημερινά, ότι είμαστε «η πρώτη χώρα, η οποία τόσο τολμηρά προώθησε την αναμνηστική δόση, την 3η δόση, με διάφορους τρόπους. Το ότι είμαστε πρωτοπόροι στην Ευρώπη στους ενισχυτικούς εμβολιασμούς είναι μία θετική εξέλιξη, η οποία σε βάθος χρόνου πιστεύω ότι θα οδηγήσει και σε μία πιο γρήγορη αποκλιμάκωση αυτού του κύματος, το οποίο μας ταλαιπωρεί».

Υψηλή διατηρήσιμη ανάπτυξη

Στην οικονομία αναφέρει ότι «θα οδηγηθούμε σε μία υψηλή διατηρήσιμη ανάπτυξη. Είμαστε μια αξιόπιστη χώρα η οποία κάνει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και βελτιώνει την ανταγωνιστικότητά της. Αυτό έχει αντίκρισμα στο κόστος δανεισμού, στην ταχύτητα με την οποία εκταμιεύονται οι ευρωπαϊκοί πόροι, στην άνεση με την οποία μπορούμε πια να μιλάμε σε ξένους επενδυτές και να τους πείθουμε να επενδύουν στην Ελλάδα. Ακόμη, έχω δεσμευτεί ότι θα υπάρξει μία δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του ’22. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε τη διαδικασία, όπως προβλέπεται από τον νόμο».

Για τους φόρους ο Πρωθυπουργός τονίζει: «Έχουμε πει ότι θα ξεκινήσουμε με τη μείωση των φόρων στην ακίνητη περιουσία, επιχειρήσεις και εργασία. Αυτά έγιναν. Ακολουθούν οι φόροι στην κατανάλωση». Τέλος, όσον αφορά στην παιδεία, επισημαίνει: «Θέλουμε να δώσουμε στα νέα παιδιά γνώσεις, δεξιότητες και Η απόφασή μας να στρέψουμε κάποια νέα παιδιά προς την τεχνική εκπαίδευση ήταν μία συνειδητή απόφαση, η οποία πιστεύω ότι θα δικαιωθεί σε βάθος χρόνου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις