Δωρεάν self test στις γιορτές: Πώς τα παίρνουμε από το φαρμακείο, πότε τα κάνουμε

ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεάν self test στις γιορτές: Πώς τα παίρνουμε από το φαρμακείο, πότε τα κάνουμε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Δωρεάν self test στις γιορτές: Τα self test θα δίνονται από τα φαρμακεία στους πολίτες με τη χρήση ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ

21.12.2021 | 13:32

«Κλείδωσε» το σχέδιο της κυβέρνησης για τις γιορτές το οποίο προβλέπει τη δωρεάν διάθεση self test στους πολίτες. Παρά τις εισηγήσεις των ειδικών για υποχρεωτική διενέργεια rapid test και σε εμβολιασμένους, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μην προχωρήσει αυτό το σχέδιο και, αντ’ αυτού, να δοθούν δωρεάν self tests σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, τα self test θα δοθούν σε δυο φάσεις. Το πρώτο θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Η σύσταση της κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιηθούν κυρίως πριν τις εορταστικές συναθροίσεις. Η κυβέρνηση, επιπλέον, καλεί τους πολίτες να κάνουν επιπρόσθετα self test όποτε κρίνουν ότι απαιτείται-δηλαδή προ άλλων μεγάλων συναθροίσεων ή εξόδων.

Τα self test θα δίνονται από τα φαρμακεία στους πολίτες με τη χρήση ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (προσωρινού ΑΜΚΑ). Οι ημερομηνίες διάθεσης των self test θα ανακοινωθούν άμεσα από την κυβέρνηση.

Exit mobile version