Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

28

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κώστας Καραγκούνης κορονοϊός: “Δεν ήξερα αν θα δω ξανά την οικογένεια μου”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Καραγκούνης κορονοϊός: “Δεν ήξερα αν θα δω ξανά την οικογένεια μου”

Κώστας Καραγκούνης κορονοϊός: Ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Καραγκούνης, ο οποίος νόσησε βαριά απο κορονοϊό, λέει ότι φοβήθηκε πώς δε θα έβλεπε ξανά την οικογένειά του.

Ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη ή ανθρώπους οι οποίοι προσέχουν την υγεία τους ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Κώστας Καραγκούνης, παρότι εμβολιασμένος, νόσησε βαριά από τον πολύ επικίνδυνο ιό και χρειάστηκε να νοσηλευθεί για ημέρες στο νοσοκομείο. Μάλιστα, όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, δεν ήξερε αν θα μπορέσει να ξαναδεί την οικογένειά του. “Οι γιατροί είπαν ότι τα πνευμόνια μου λειτουργούν στο 70% αυτή τη στιγμή κι επιβάλλεται περαιτέρω απομόνωση. Ναι, ο κορονοϊός μου άφησε προβλήματα”, είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος μολύνθηκε στα τέλη Νοεμβρίου. Επισημαίνει ότι τις πρώτες πέντε ημέρες “παραπλανήθηκε” από τα ήπια συμπτώματα και χαρακτηρίζει “λάθος που το πλήρωσε”, ότι έβγαλε τη μάσκα για κάποια στιγμή σε κλειστό χώρο.

Εμβολιασμένος και πέντε μήνες μετά τη δεύτερη δόση, ο 46χρονος βουλευτής , παραπλανήθηκε τις πρώτες πέντε ημέρες της μόλυνσης, με ήπια συμπτώματα πονόλαιμου και συναχιού. “Αθλούμαι και προσέχω την υγεία μου, ενώ σε δέκα ημέρες θα έκανα την τρίτη δόση”, είπε για να τονίσει στη συνέχεια ότι ο κορονοϊός “δεν κάνει καμία διάκριση”. “Παρά τα καταρχήν ήπια συμπτώματα ένιωθα ότι έχανα τις αναπνοές, ενώ βρισκόμουν σε απομόνωση. Στη δέκατη ημέρα παρουσιάστηκε λιποθυμικό επεισόδιο κι ευτυχώς πήγα στο νοσοκομείο”, είπε ο Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος ως αντιική θεραπεία έλαβε ρεμδεσιβίρη αλλά απαιτήθηκε και αντιβίωση καθώς έγινε επιμόλυνση.

“Τρίτη – τέταρτη ημέρα νοσηλείας το οξυγόνο έφτασε στο 93”

“Επεφτε συνεχώς το οξυγόνο, έβαλα μάσκα παροχής οξυγόνου κι εκεί ξεκινάει το τεράστιο ψυχολογικό βάρος του “να μην ξέρεις αν θα τα βγάλεις πέρα και αν θα ξαναδείς την οικογένειά σου”. Για τις δώδεκα ημέρες στο νοσοκομείο στο νοσοκομείο “Ελπίς” ο Κώστας Καραγκούνης λέει ότι επιβάλλεται να ευχαριστήσει το υγειονομικό προσωπικό και συμπληρώνει ότι “δεν υπάρχει καμιά διάκριση στα νοσοκομεία αφού όλα παρέχουν υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες”. Έτυχε όπως λέει να βρίσκεται στην Αθήνα και θα μπορούσε να ήταν νοσηλευόμενος στο Αγρίνιο. “Σίγουρα στην περιφέρεια δεν υπήρχε η εξειδίκευση, όλοι ζουν κάτι πρωτόγνωρο”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις