Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικός Γέρακας: Σκοπός στο σπίτι του Σωτήρη Τσιόδρα ο συλληφθείς
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός Γέρακας: Σκοπός στο σπίτι του Σωτήρη Τσιόδρα ο συλληφθείς

Αστυνομικός Γέρακας: Ο αστυνομικός είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον τέσσερις φυλάξεις για λόγους ασφαλείας, έξω από το σπίτι του Τσιόδρα στη Μεταμόρφωση.

Μέχρι πρότινος, ο 33χρονος φρουρούσε το σπίτι του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Κατά τις ίδιες πηγές, o ένστολος που υπηρετεί σε υπηρεσία της Βορειοανατολικής Αττικής είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον τέσσερις φυλάξεις για λόγους ασφαλείας, έξω από το σπίτι του Τσιόδρα στη Μεταμόρφωση. Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε πέντε φορές με το υπηρεσιακό του όπλο και συνελήφθη μαζί με ακόμη δύο άτομα λίγη ώρα αργότερα μέσα σε ένα μαύρο βαν στη Λεωφόρο Μαραθώνος.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης από την περιοχή του Γέρακα συνέλαβαν επ’ αυτοφώρο έναν αστυνομικό που υπηρετεί σε τμήμα στην Βορειοανατολική Αττική, με την κατηγορία των άσκοπων πυροβολισμών. Μαζί του συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα, τα οποία δίνουν το παρόν δύο φορές το μήνα για παλαιότερες ποινικές υποθέσεις. Ο αστυνομικός εντοπίστηκε να πυροβολεί από πλήρωμα της Άμεσης Δράσης κοντά σε καταυλισμό Ρομά που υπάρχει στην περιοχή. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο οικείο τμήμα για εξηγήσεις.

Αρχικά ο αστυνομικός φέρεται να υποστήριξε πως “το έκανε για πλάκα”, στην συνέχεια όμως άλλαξε τακτική και μήνυσε το πλήρωμα του περιπολικού που τον συνέλαβε για ψευδή καταμήνυση, αμφισβητώντας πως έριξε τους πυροβολισμούς, όπως αρχικά και ο ίδιος είχε παραδεχτεί. Στελέχη της ασφάλειας διερευνούν τη υπόθεση προκειμένου να κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους ο άνδρας άνοιξε πυρ σε κοντινή απόσταση από τον καταυλισμό των Ρομά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις