Αρπαγή επιχειρηματία: Φωτογραφίες του 40χρονου έστειλαν σε συγγενείς οι δράστες

ΕΛΛΑΔΑ

Αρπαγή επιχειρηματία: Φωτογραφίες του 40χρονου έστειλαν σε συγγενείς οι δράστες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Αρπαγή επιχειρηματία:

30.12.2021 | 09:24

Φωτογραφίες του 40χρονου ιδιοκτήτη επιχείρησης εμπορίας ανταλλακτικών, όπου εικονίζεται δεμένος σε χέρια και πόδια έστειλαν, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι κακοποιοί, που τον απήγαγαν κοντά στο σπίτι του στο Ντράφι και ζητούν «λύτρα» για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρώτη τους επικοινωνία, ώρες μετά την αρπαγή του 40χρονου, ενώ επέστρεφε οδηγώντας το αυτοκίνητό του στο σπίτι του στο Ντράφι Πικερμίου, απαίτησαν ποσό που αγγίζει και τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, τη νύχτα γινόταν προσπάθεια από συγγενικό του πρόσωπο το απαιτούμενο ποσό να πέσει στο ένα εκατομμύριο ευρώ, να παραδοθεί στους αρπαγείς και να αφεθεί ελεύθερος ο επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στην επιχείρησή του στην περιοχή του Μενιδίου.

Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες και ενώ παραμένουν πολλά σκοτεινά σημεία στην υπόθεση, οι επικοινωνίες των δραστών της αρπαγής του 40χρονου, γίνονται μέσω εφαρμογής στο κινητό του αδελφού του ομήρου τους.

Θύμα αιματηρής ληστείας ο αδερφός

Ο οποίος αδελφός του 40χρονου, ήταν αυτός που στα τέλη Αυγούστου του 2020, αντιστάθηκε σθεναρά μέσα στην επιχείρησή τους όταν εισέβαλαν δύο κουκουλοφόροι με σκοπό να αρπάξουν με την απειλή πιστολιού όλα τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο. Μετά τη συμπλοκή που ακολούθησε με τον έναν ένοπλο κουκουλοφόρο, ο τελευταίος πυροβόλησε το θύμα στο πόδι και αφήνοντάς τον αιμόφυρτο μέσα στην επιχείρηση, εξαφανίστηκε με τη βοήθεια του συνεργού του.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν εκείνη η αιματηρή επίθεση στην εμπορία ανταλλακτικών με τόσο ευρείες δραστηριότητες που ο 40χρονος απαχθείς να αποκαλείται «βασιλιάς των ανταλλακτικών», μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με την τωρινή αρπαγή.

Σε άμεσο κίνδυνο

Οι αστυνομικοί, που έχουν αναλάβει την υπόθεση και κινούνται πολύ προσεκτικά, καθώς η ζωή του ανθρώπου βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, δεν έχουν καταλήξει αν οι δράστες κινήθηκαν λόγω τυχόν οικονομικών διαφορών ή τον στοχοποίησαν μετά από πληροφορίες που συγκέντρωσαν για την οικονομική του επιφάνεια.

Δύσκολη η συγκέντρωση του ποσού

Όπως και να έχει, η συγκέντρωση τόσο μεγάλου ποσού σε τόσες λίγες ώρες, που αξίωσαν οι αρπαγείς του, είναι έργο δύσκολο, όπως έχει αποδειχθεί και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, που διαδραματίστηκαν στο παρελθόν. Από τα στοιχεία που έρχονται στο φως, μία πληροφορία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Αναφέρεται ότι το ένα από τα δύο οχήματα που βρέθηκαν πυρπολημένα μετά την αρπαγή του 40χρονου επιχειρηματία, προέκυψε ότι έχει κλαπεί το 2020 από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Που σημαίνει ότι οι δράστες έχουν παρελθόν στις κλοπές των αυτοκινήτων και δεν προχώρησαν στην κλοπή του οχήματος, λίγες ημέρες πριν εκτελέσουν το σχέδιο της αρπαγής του για την απαίτηση μεγάλου ποσού. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η υπόθεση είναι περίπλοκη και ίσως χρειαστούν αρκετές ημέρες προκειμένου να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Η διαπραγμάτευση, επίσης, είναι λεπτή, καθώς δεν αποκλείεται, ανά πάσα στιγμή, να υπάρξει κάποιο απρόοπτο και αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η ασφάλεια του απαχθέντα.

«Αρπαγή της τίγρης;»

Τόσο οι αστυνομικοί που χειρίζονται διακριτικά προς το παρόν την υπόθεση όσο και οι συγγενείς του, πολύ περισσότερο οι τελευταίοι, ελπίζουν να πρόκειται για «αρπαγή της τίγρης». Κι αυτό γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις οι αρπαγείς αφού στοχοποιήσουν κάποιο στόχο τους, προχωρούν στην αρπαγή του, αλλά δεν διαθέτουν οργανωμένο κρησφύγετο να τον κρατήσουν πολλές ημέρες με χρείαν φαγητού κλπ. Επιδιώκουν όλα να γίνουν γρήγορα, να πάρουν τα χρήματα και να αφήσουν το θύμα, πριν ο χρόνος αρχίσει να λειτουργεί σε βάρος του αφού οι Αρχές αναμενόμενο είναι ότι θα θέσουν σε λειτουργία τα κορυφαία τεχνολογικά μέσα που διαθέτουν για τον εντοπισμό του χώρου όπου κρατείται.

Αν πρόκειται για «αρπαγή της τίγρης», το θύμα μπορεί να βρίσκεται σε πρόσκαιρο σημείο η σε αυτοκίνητο το οποίο κινείται για να μην εντοπίζονται επαφές και στίγματα. Τη στιγμή που εξαπέλυσαν την επίθεσή τους οι αρπαγείς, ο 40χρονος μιλούσε στο τηλέφωνο με φίλη του από το εξωτερικό, με την οποία είχε μιλήσει και όση ώρα βρισκόταν στην ψαροταβέρνα απ’ όπου έφυγε για το σπίτι του.

Η γυναίκα αυτή, άκουσε και κατάλαβε ότι ο φίλος της επιχειρηματίας πέφτε θύμα απαγωγής καθώς φέρεται να άκουσε τον έναν από τους κακοποιούς. Η φίλη του τηλεφώνησε σε έναν άλλον κοινό τους φίλο ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την Αστυνομία για τη δραματική εξέλιξη.

Exit mobile version