Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τι δεν πρέπει να λέμε σε single: Ατάκες που ίσως πληγώνουν τους άλλους
PLUS

Τι δεν πρέπει να λέμε σε single: Ατάκες που ίσως πληγώνουν τους άλλους

Τι δεν πρέπει να λέμε σε single: Δυστυχώς, αυτές οι αντιλήψεις καλά κρατούν.

Δεν είναι εύκολο να είσαι αδέσμευτος σε μία κοινωνία που δυστυχώς ακόμα πιστεύει πως ζούμε μόνο για τον γάμο. Δυστυχώς, αυτές οι αντιλήψεις καλά κρατούν. Αν λοιπόν δεν είστε στη single φάση της ζωής σας, σκεφτείτε τι μπορεί να έχετε πει στους φίλους που δεν έχουν σχέση και που το μόνο που πετυχαίνετε είναι να τους κάνετε να νιώθουν ακόμα πιο άσχημα.

Πρέπει να χαμηλώσεις τα standards σου.

Σε ελεύθερη μετάφραση, «πρέπει να συμβιβαστείς με ό,τι προκύψει και να μην φιλτράρεις τους ανθρώπους που γνωρίζεις». Άρα, εύχεσαι στον φίλο σου να μην ερωτευτεί και να κάνει σχέση με τον πρώτο τυχόντα. Πώς θα ένιωθες αν ήσουν εσύ στη θέση του άραγε; Προφανώς και δεν αναζητάμε το τέλειο, αλλά σίγουρα ψάχνουμε το τέλειο για εμάς.

woman holding pink petaled flower
Μήπως να φτιάξεις Tinder;

Αν και δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό με το online dating, δεν είναι σίγουρα για όλους. Αν η single κολλητή σου θέλει να γνωρίσει κάποιον με πιο παραδοσιακό τρόπο, μην της προτείνεις να κάνει κάτι που δεν της ταιριάζει.

Δεν είσαι αρκετά προσιτή

Ας πάρουμε ένα λεπτό για να σκεφτούμε πόσο λάθος είναι αυτή η πρόταση. Όταν κάποιος δεν μας πλησιάζει επειδή μας θεωρεί απρόσιτους, μήπως αυτός ο άνθρωπος είναι εντελώς λάθος για εμάς; Μήπως είναι μία καλή ένδειξη να μην μπούμε στη διαδικασία να τον γνωρίσουμε; Επίσης, δεν είναι σαν να λέμε σε κάποιον ότι πρέπει να αλλάξει το στιλ του προκειμένου να είναι αρεστός;

woman in beige sweater and blue denim jeans sitting on gray concrete floor
Μην βγαίνεις συνέχεια ραντεβού

Αν κάποιος θέλει να βγαίνει κάθε μέρα για να περνάει καλά ή για να κοινωνικοποιείται, είναι καθαρά δικό του θέμα. Δεν έχουμε όλοι το ίδιο μοτίβο συμπεριφοράς και αυτό είναι που μας κάνει διαφορετικούς. Μπορεί η φίλη σου να θέλει να περνάει καλά ή να ψάχνει μέχρι να βρει. Η δική σου κριτική είναι περιττή.

Θα σου βρούμε εμείς κάποιον

Δεν ξέρω ποιος σε όρισε προξενήτρα, αλλά ο μόνος λόγος για να μεσολαβήσεις, είναι μόνο αν σου ζητηθεί από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Όταν θες να αναλάβεις δράση από μόνη σου, το κάνεις επειδή δεν συμφωνείς με τη single ζωή των φίλων σου και, για κάποιο λόγο, θεωρείς ότι δεν είναι σε θέση να βρουν σύντροφο οι ίδιοι.

Δεν θα προλάβεις να κάνεις παιδιά

Από πού να αρχίσω; Σε μία κοινωνία όπου ο ηλικιακός ρατσισμός είναι υπαρκτό πρόβλημα, εσύ απλά συμβάλεις στη διαιώνισή του. Αν δεν είσαι η γιαγιά των φίλων σου, είναι τουλάχιστον γραφικό να υπενθυμίζεις σε μία γυναίκα ότι τελειώνουν τα ωάριά της και ότι ο μόνος τρόπος για να κάνει παιδιά είναι η εύρεση συζύγου.

Πηγή: Jenny.gr

white and blue labeled carton
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις