Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Απόδημος ελληνισμός: Ενίσχυση των δεσμών με την πατρίδα
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Απόδημος ελληνισμός: Ενίσχυση των δεσμών με την πατρίδα

Απόδημος ελληνισμός: Κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής με το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.

Για τη σημασία της ενίσχυσης των δεσμών της χώρας μας με τον απόδημο ελληνισμό και τον ρόλο της Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια αυτή μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στο Radio North 98.0 και την εκπομπή «Οι Απέναντι» με τους δημοσιογράφους Σταύρο Οραήλογλου και Χρήστο Τσαλικίδη.

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής με το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη (12, 13 και 14 Ιανουαρίου 2022). Είναι η πρώτη φορά που η Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, στην οποία προεδρεύει ο κ. Αναστασιάδης, συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη (αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου).

Προσπάθεια ενίσχυσης των δεσμών με την ομογένεια

«Η συνεδρίαση αυτή εντάσσεται στη  μεγάλη προσπάθεια ενίσχυσης των δεσμών με την ομογένεια. Μία προσπάθεια που ξεκίνησε η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ως μία εθνική  πολιτική», τόνισε ο κ.  Αναστασιάδης. «Η Θεσσαλονίκη αποτελεί την έδρα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), που δυστυχώς εδώ και μία δεκαετία δεν υπάρχει. Έχει ψηφιστεί ο σχετικός νόμος τον Απρίλιο και απομένουν τεχνικά ζητήματα για να λειτουργήσει και πάλι το ΣΑΕ με μία νέα μορφή. Ο απόδημος ελληνισμός αποτελεί πολιτικό και εθνικό κεφάλαιο και  η σχέση με την πατρίδα μας  πρέπει συνεχώς να αναβαθμίζεται. Η ενίσχυση των σχέσεων είναι ευεργετική και για τις δύο πλευρές και για  την Ελλάδα και τους απόδημους, που έχουν αυτήν την προσδοκία,  τη φλόγα στην ψυχή τους επιθυμώντας να διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με τη μητέρα πατρίδα».

Θέμα της συνεδρίασης θα είναι τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. «Πρόκειται για ένα ορόσημο τραγικό για τον ελληνισμό. Δεν γιορτάζουμε αλλά θα πρέπει να ανατρέξουμε στη μνήμη, να δούμε τι δεν πήγε καλά και να θυμόμαστε τις στιγμές εκείνες για να μην τις επαναλάβουμε, να μην τις ξαναζήσουμε», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις