Τυρόπιτα - συνταγή: Το τραγανό φύλλο και η απαλή, κρεμώδης γέμιση που λιώνει στο στόμα είναι αυτό που θέλουμε από μια τυρόπιτα.
Η τυρόπιτα θεωρείται η «βασίλισσα» της πίτας. Λατρεύουμε να την απολαμβάνουμε τόσο στο σπίτι όσο και έξω, ειδικά όταν είναι σπιτική και ζεστή από τον φούρνο. Το τραγανό φύλλο και η απαλή, κρεμώδης γέμιση που λιώνει στο στόμα είναι αυτό που θέλουμε από μια τυρόπιτα για να πούμε ότι είναι πετυχημένη. Ψάχνοντας για μια απλή και εύκολη συνταγή, πέσαμε πάνω σε μια απίθανη τυρόπιτα με χυλό που κάνει το έτοιμο φύλλο να μοιάζει με σπιτικό. Είναι θεϊκή και θα την λατρέψουν όλοι, μικροί και μεγάλοι. Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Αλάτι
400 ml νερό
100 ml σπορέλαιο
400 γρ. φέτα
Πιπέρι
2 κρόκοι αυγών (προαιρετικά)
500 γρ. φύλλα κρούστας
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε πρώτα τον χυλό για τα φύλλα κρούστας. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το νερό και το λάδι, μέχρι να γίνουν χυλός. Στην συνέχεια, λαδώνουμε ένα ταψί λίγο μικρότερο από τα φύλλα. Τοποθετούμε ένα φύλλο, απλώνουμε λίγο από τον χυλό και σκεπάζουμε με ακόμα ένα φύλλο. Προσθέτουμε χυλό και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να έχουμε χρησιμοποιήσει τα μισά φύλλα. Στο τελευταίο φύλλο δεν βάζουμε χυλό και απλώνουμε την φέτα στην οποία έχουμε από πριν ενσωματώσει λίγο πιπέρι και τους κρόκους των αυγών. Κατόπιν, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, εκτός από δύο, που ενδιάμεσα απλώσαμε χυλό.
Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και τις βρέχουμε με χυλό. Βάζουμε το προτελευταίο φύλλο και το γυρνάμε προς τα κάτω, απλώνουμε χυλό και βάζουμε με τον ίδιο τρόπο και το τελευταίο φύλλο.
Το τελευταίο φύλλο το λαδώνουμε και κόβουμε την πίτα σε κομμάτια. Τέλος, ψήνουμε στους 200C, στις αντιστάσεις, μέχρι η τυρόπιτα να ροδίσει. Καλή απόλαυση!