Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΦΚΑ – ΕΡΓΑΝΗ τεστ κορονοϊού: Λύνεται σήμερα το πρόβλημα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΦΚΑ – ΕΡΓΑΝΗ τεστ κορονοϊού: Λύνεται σήμερα το πρόβλημα

ΕΦΚΑ - ΕΡΓΑΝΗ τεστ κορονοϊού: «Μέσα σε 7-10 μέρες θα δούμε αν κάναμε τη σωστή επιλογή»

Μέσα στις επόμενες ώρες θα ξεκαθαριστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αποδοχή των τεστ κορωνοϊού από τα συστήματα του ΕΦΚΑ και της Εργάνης, δήλωσε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Εκτίμησε δε πως, «αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά αληθινό πρόβλημα είναι αυτό «που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι αυτό της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, λόγω νόσησης». Εξήγησε επίσης πως θα δοθούν απαντήσεις για τις άδειες ειδικού σκοπού. «Μέσα σε 7-10 μέρες θα δούμε αν κάναμε τη σωστή επιλογή», είπε. Ερωτηθείς σχετικά με την τιμή των PCR τεστ, είπε πως «όταν έχεις τόσο μεγάλη ζήτηση είναι αναγκαστικό να έχεις διατίμηση». Αναφορικά με τα σχολεία, ο αναπληρωτής υπουργός είπε στον ΑΝΤ1 πως «στην Επιτροπή θεώρησαν ότι υπάρχει το πλαίσιο ώστε να ανοίξουν», εξηγώντας πως έχουμε να κάνουμε με μια μετάλλαξη με ήπια συμπτώματα, μικρό χρόνο επώασης και αρκετά τεστ.

«Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί το μέτρο», είπε εξηγώντας πως «το θέμα δεν είναι τα κρούσματα, αλλά η πίεση στο σύστημα υγείας». «Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση», είπε ακόμα για τα σημεία εξέτασης για κορωνοϊό, σημειώνοντας πως «προσπαθούμε να αυξήσουμε τα σημεία εξέτασης» και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως, «μέσα στις επόμενες μέρες θα είναι ξεκάθαρο».

Ο ΕΦΚΑ δέχεται μόνο μοριακό τεστ για να πληρώσει άδεια

Σημειώνεται πως με βάση τις νέες οδηγίες, ένα rapid test το οποίο θα είναι θετικό και θα αναρτηθεί στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ από τους φαρμακοποιούς ή τα διαγωνιστικά κέντρα θα ήταν αρκετό έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την απαραίτητη άδεια για την καραντίνα.

Ωστόσο, εμβολιασμένοι εργαζόμενοι που έχουν νοσήσει, μένουν έκθετοι καθώς, μετά την ΕΡΓΑΝΗ, που επιβεβαιωμένα δεν αναγνωρίζει το rapid test και δέχεται μόνο το μοριακό (PCR), το ίδιο πρόβλημα καταγράφεται και στον ΕΦΚΑ, που δέχεται μόνο το μοριακό τεστ για να πληρώσει την 5νθήμερη άδεια ασθενείας όσων εμβολιασμένων εργαζόμενων νοσούν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις