Αυτά τα μπιφτέκια είναι φτωχά σε θερμίδες, άκρως χορταστικά και θρεπτικά. Ό,τι πρέπει για την αποτοξίνωση των ημερών.
Συστατικά
3 φλιτζάνια μπρόκολο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2 καρότα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2 φλιτζάνια βρώμη
4 μεγάλα αβγά, χτυπημένα
4 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
Αρχικά, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων χτυπάς το μπρόκολο, τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Πολτοποιείς σε μέτρια ένταση μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι.
Σουρώνεις το μείγμα σου, προκειμένου να φύγουν τα υγρά και το μεταφέρεις σε ένα μπολ. Προσθέτεις στο μπολ τη βρώμη, τα αβγά, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Φοράς τα γάντια σου και πλάθεις το μείγμα σου με τα χέρια σου.
Σχηματίζεις 8 μπιφτέκια και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Ψήνεις τα μπιφτέκια για περίπου 15 λεπτά από κάθε πλευρά σε προθερμασμένο φούρνο.