Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Super League – κορονοϊός: Τα ματς που αναβλήθηκαν
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Super League – κορονοϊός: Τα ματς που αναβλήθηκαν

Super League - κορονοϊός: Το τρέχον Σαββατοκύριακο οι φίλαθλοι θα δουν την μπάλα να κυλά στο χορτάρι μόνο σε δύο παιχνίδια.

Μαζικά «χτύπησε» ο κορονοϊός τη Super League, με τις αναβολές των αγώνων να βάζουν το πρωτάθλημα σε… καραντίνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, η 17η αγωνιστική περιλάμβανε πέντε ματς -από τα επτά- που δεν ήταν δυνατό να διεξαχθούν λόγω της πανδημίας. Έτσι, ο αριθμός των αγώνων της Super League που οι ημερομηνίες τους μεταφέρθηκαν (ή θα μεταφερθούν, καθώς ακόμη δεν έχουν οριστεί) ανέβηκε σε δέκα.

Συγκεκριμένα, το τρέχον Σαββατοκύριακο οι φίλαθλοι θα δουν την μπάλα να κυλά στο χορτάρι μόνο σε δύο παιχνίδια. Το ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα που έγινε χθες, Σάββατο 8 Ιανουαρίου και το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1, και το Βόλος-Παναθηναϊκός, που είναι προγραμματισμένο για σήμερα στις 17:15.

Super League: Σε «ασφυξία» το πρόγραμμα

Μάλιστα, ακόμη και το χθεσινό ματς έγινε με… το ζόρι, καθώς στις των Ηπειρωτών υπήρχαν πάρα πολλές ελλείψεις ποδοσφαιριστών λόγω κορονοϊού (σχεδόν η μισή ομάδα), συμπληρώνοντας μόλις και μετά βίας 17 ποδοσφαιριστές για την αποστολή. «Φοβάσαι για τα παιδιά που αρρώστησαν και για τους υπόλοιπους, γιατί λες “εδώ μέσα κυκλοφορεί ο ιός” και φοβάσαι και για τον κόσμο που μπαίνουμε μαζί του στα αεροπλάνα», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του ΠΑΣ, Ηρακλής Μεταξάς.

«Πρωταθλητής» των αναβολών είναι ο Απόλλων Σμύρνης με τέσσερα παιχνίδια σε εκκρεμότητα, ενώ από δύο έχουν Ατρόμητος, Βόλος, Παναιτωλικός και ΠΑΟΚ και από μία ΑΕΚ, Αστέρας, Άρης, Ιωνικός, Λαμία, Ολυμπιακός, ΟΦΗ και Παναθηναϊκός. Μόλις τρία από τα δέκα αυτά παιχνίδια έχουν οριστεί, ενώ μοιάζει πολύ δύσκολη η εξίσωση στο να βρεθούν οι ημερομηνίες. Είναι δύσκολο να βρεθούν Τετάρτες και Πέμπτες για να «στριμωχτούν» στο πρόγραμμα τα παιχνίδια αυτά, με πιο χαρακτηριστικό το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, το οποίο μοιάζει αδύνατο να διεξαχθεί πριν τον Μάρτιο.

Για την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου έχει οριστεί η 21η αγωνιστική

Ο αγώνας αυτός δεν μπορεί να γίνει την προσεχή Τετάρτη (12/1), καθώς έχει οριστεί το ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό -το οποίο δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη η εκ νέου αναβολή του, ενώ τις δύο επόμενες Τετάρτες, 19 και 26 Ιανουαρίου, είναι προγραμματισμένα τα ματς των δύο «δικεφάλων» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Για την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου έχει οριστεί η 21η αγωνιστική και για τις 9/2 ο πρώτος αγώνας των ημιτελικών Κυπέλλου, όπου θα έχει προκριθεί είτε η ΑΕΚ, είτε ο ΠΑΟΚ.

Στις 17 και 24 Φεβρουαρίου οι Θεσσαλονικείς έχουν αγώνες με τη Μίντιλαντ για το Conference League, ενώ στις 2 Μαρτίου θα υπάρχει η ρεβάνς ημιτελικών Κυπέλλου. Μάλιστα, για να έρθει λίγο… στα ίσα του το πρόγραμμα για το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου, θα πρέπει… να αποκλειστεί σε κάποια από τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει. Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και για το παιχνίδι Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης, λόγω των υποχρεώσεων των «ερυθρόλευκων» στο Europa League και στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όπου καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Παναιτωλικό, όντας το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Μάλιστα, και η ομάδα του Αγρινίου έχει εκκρεμότητες με το πρόγραμμά της, κάτι που περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρωθεί στις 6 Μαρτίου το πρωτάθλημα

Όλα αυτά συγκλίνουν στο ότι μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρωθεί στις 6 Μαρτίου το πρωτάθλημα, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αφού αναμένεται να υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες και είναι πολύ πιθανό τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ να οριστούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Σάββατο 8 Ιανουαρίου

ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Κυριακή 9 Ιανουαρίου

Βόλος-Παναθηναϊκός 17:15

Αναβλήθηκαν:

Άρης-Ατρόμητος

15:00 Παναιτωλικός-Λαμία

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης

Ιωνικός-Απόλλων Σμύρνης

Οι αναβληθέντες αγώνες:

Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ (13η αγωνιστική): 12 Ιανουαρίου, 17:15
Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός (14η αγωνιστική): Δεν έχει οριστεί
Βόλος-Απόλλων Σμύρνης (15η αγωνιστική): 19 Ιανουαρίου, 15:00
Ατρόμητος-Βόλος (16η αγωνιστική): Δεν έχει οριστεί
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός (16η αγωνιστική): 12 Ιανουαρίου, 17:15
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (17η αγωνιστική): Δεν έχει οριστεί
Άρης-Ατρόμητος (17η αγωνιστική): Δεν έχει οριστεί
Ιωνικός-Απόλλων Σμύρνης (17η αγωνιστική): Δεν έχει οριστεί
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης (17η αγωνιστική): Δεν έχει οριστεί
Παναιτωλικός-Λαμία (17η αγωνιστική): Δεν έχει οριστεί

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις